algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

La Televisió d'Eivissa i Formentera emet l'informatiu en espanyol, per primer pic en 24 anys, «com a acte de protesta»

«Davant l’exclusió de la Televisió d’Eivissa i Formentera (TEF) de la convocatòria d’ajuts destinats als mitjans de comunicació audiovisuals que emeten en llengua catalana a les Illes Balears, fet que consideram greu donada la trajectòria de 24 anys on la producció pròpia de TEF és gairebé tota en català, i com a acte de protesta per aquest fet que ens suposa un greu perjudici i una discriminació que no podem admetre, TEF anuncia: que aquest dimarts l’informatiu ‘TEF Notícies’, que s’emet a les 20:30 i a les 21:30, es farà íntegrament en castellà per primera vegada a la seva història», han explicat des de la televisió.

D’aquesta manera, han explicat que volen fer pública la seva «decepció» i posar en evidència «els desavantatges que com a mitjà de comunicació ens causa l’emissió en català de la nostra programació pròpia, que ara es veuen agreujades per la decisió de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports d’excloure a TEF de les ajudes al català».

A més, des de la TEF han justificat aquest acte com un toc d'atenció als espectadors i als governants «perquè valorin l’esforç que fa TEF cada dia emprant la llengua pròpia, cosa que potser es valorarà millor si per un dia ho feim en castellà».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Hauria de protestar fent el contrari, fent més programes en català. Fent allò que ha fet es responsables demostren es seu provincianisme

Valoració:0menosmas
Per Mai m'ho hagués pensat!, fa mes de 2 anys

Si hem d'exigir que ens paguin per parlar català, estam perduts. És la primera passa perquè tota la nostra cultura i tota la nostra dignitat com a poble se'n vagin a fer punyetes!. Vaja, vaja!

Valoració:5menosmas
Per Bru, fa mes de 2 anys

Voleu dir que aquest mitjà de comunicació ha fet servir fins ara el català per les subvencions? Això és molt poc presentable.

Valoració:7menosmas
Per eivissa, fa mes de 2 anys

I tota la merda de culebrots que emeten en castellà també és en català? Excusa barata per a usar el castellà en un dels pocs espais en què no l'usava.

Valoració:10menosmas
Per Visquem i veurem coses!, fa mes de 2 anys

Aquesta forma de protesta dels eivissencs i formenterers com si perquè en han pegat una o un parell de clotellades, per protestar ens posàssim a pegar-nos carabassotades contra una paret. Als qui ens haguessin pegat les clotellades això els divertiria molt. Enhorabona per aqueixa idea tan brillant!

Valoració:4menosmas
Per ferran, fa mes de 2 anys

A Catalunya una part del Mossos d´escuadra per un conflicte economic van decidir adresar-se en castalla al public com a protesta deixan el catala com idioma propi. Aquesta protesta de la vostra TV es del mateix caire, Ridicula. Segur tenen infinitat de mitjans per evidenciar la seva protesta

Valoració:8menosmas
Per Ja ho val!, fa mes de 2 anys

És una injustícia que els deixin fora de les subvencións. Pero podrien protestar d'una altra manera.

Valoració:8menosmas
Per Idò sí., fa mes de 2 anys

I si tots els que escrivim en català i no rebem cap subvenció per fer-ho ens posàssim d'acord i decidíssim, com a protesta, posar-nos a escriure en castellà? A Madrid ens aplaudiríen molt i ens tendríen per molt bons espanyols. Clar que això, per fer-ho bé de tot, hauria d'anar acompanyat d'una renúncia explícita a les nostres tradicions i una declaració d'amor per les espanyoles... Què hem de fer per fer-ho bé del tot?

Valoració:12menosmas
Per Gori Dolenties, fa mes de 2 anys

Idò si és així, mal fet per la Conselleria. Ara bé, voldria saber què en diu el conseller.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris