algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El Govern millora la qualitat del senyal de TV3 CAT a les Balears

El Govern ha introduït millores en el sistema de multiplexació estadística per incrementar la qualitat del senyal dels canals de televisió en llengua catalana. Aquestes millores es poden apreciar des d'aquest mateix dijous als canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 CAT, 3/24 i Super 3/C33), que recuperen qualitat, després que les darreres setmanes hi hagués problemes, sobretot amb la recepció d'imatges amb molt de moviment, com les del futbol.

Mentrestant, es mantenen els bons nivells del senyal dels canals de les Illes Balears, tant públics (IB3 SD i IB3 HD) com privats (Canal 4).

L'objectiu del Govern és implantar definitivament el sistema de multiplexació estadística a la totalitat del canal múltiplex autonòmic de TDT (el canal MUX 26), a través del qual s’emet el conjunt de programes (canals) de TDT en llengua catalana: IB3 (SD i HD), Canal 4 i els tres canals de la CCMA que es reben a les Illes Balears des que l’actual Govern en va recuperar el senyal, el mes de desembre de 2015. La implantació completa del sistema estadístic a tot el MUX 26 es durà a terme al llarg de les properes dues setmanes, i permetrà millorar la qualitat de tots aquests canals.

El desembre de 2015 es va recuperar la recepció dels canals de la CCMA a les Illes Balears gràcies al sistema tecnològic de distribució del senyal de TDT conegut com a multiplexació estadística. Les darreres setmanes IB3 havia iniciat emissions en proves dels seus dos canals (SD i HD) al marge del sistema de multiplexació estadística, la qual cosa havia provocat una pèrdua de qualitat dels canals de la CCMA.

Amb la solució que impulsa el Govern, l'aplicació del sistema de multiplexació estadística al 100% del MUX 26 permetrà millorar la qualitat global de tots els canals en llengua catalana, tant públics com privats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per barrufet, fa mes de 3 anys

-Jo voldria veure des de Catalunya IB3 amb tota la seva programació tal com es veu a les illes i no és possible ja que només donen trossos parcials lo qual fa que tengui molt poca audiència al principat.- És una llàstima.

Valoració:10menosmas
Per Volem més, fa mes de 3 anys

I les televisions valencianes, que també són un país català i fan bona programes.
Hi ha molta canals que son fems i que es poden esborrar, si no hi ha lloc a l'espai radio-elèctric.

Valoració:14menosmas
Per Volem tots els canals de la CCMA!, fa mes de 3 anys

Tot això està molt bé; però què passa que encara no podem rebre TV3, Esport3 i Catalunya Informació? A més, recordem que pel setembre hi ha prevista la tornada del canal iCat.cat per FM; el podrem sentir?

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris