lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Singulars, de TV3, parlarà sobre la nutrició

Singulars, de TV3, que s'emet avui a les 00.40 hores, parlarà de nutrició i de quins aliments ens ajuden a mantenir una bona salut física i mental. El convidat és el metge Jorge Pérez-Calvo, especialitzat en medicina naturista i biològica, i en dietoteràpia. Amb més de 25 anys d'experiència, el doctor Pérez-Calvo és professor de la Universitat Ramon Llull.

Segons Jorge Pérez-Calvo, la nostra alimentació és la base del nostre benestar. Moltes malalties es podrien evitar si seguíssim una alimentació més equilibrada. La frase "Som el que menjam" és totalment certa, ens diu.

Els cereals integrals i els llegums haurien de tenir molta més presència en la nostra dieta, perquè, a banda de les propietats nutritives, també afavoreixen les funcions digestives del nostre organisme i ens ajuden a rebaixar l'agressivitat, l'ansietat i l'estrès.

Pel doctor Pérez-Calvo, l'alimentació incideix en el nostre estat anímic i psicològic. Les pomes, l'api, les carxofes i els espàrrecs afavoreixen el bon funcionament del fetge i, si el nostre fetge funciona bé, deixam d'estar irritables. Per mantenir una dieta equilibrada, segons els seus criteris, hauríem de menjar un 50 per cent de cereals, un 15 per cent de proteïnes (d'origen vegetal o animal, però baixar el consum de carn) i un 35 per cent de verdures, fruites i fruits secs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris