cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Crítiques dels editors de diaris a dos programes de TV1 i TV3

L'Associació d'Editors de Diaris Espanyols, AEDE, ha denunciat les inexactituds d'un programa de Televisió Espanyola i un de Televisió de Catalunya en els quals s'analitzaven la situació actual i el futur de la premsa escrita. Els editors en lamenten, sobretot, el to "catastrofista" utilitzat per referir-se a la premsa, com també el fet que s'hi ometés qualsevol opinió dels editors i de l'entitat que els representa. Així mateix, rebutgen el to informatiu "esbiaixat, innecessari, injust i deslleial seguit en ambdós espais".

Les crítiques dels editors es refereixen, en el cas de Televisió Espanyola, al documental La tempesta de paper, elaborat per la periodista Àngela Rodicio i difós per aquesta cadena en l'edició d'Informe Semanal de dissabte passat, dia 27 de febrer; i a l'informe I tu, quin diari compres?, emès l'endemà per TV3 dins l'espai 30 minuts.
Els editors es queixen, especialment, que el reportatge de Televisió Espanyola indicàs que els quiosquers xifren la baixada de la venda de periòdics "entre el 30 i el 40%", una estimació que sextuplica el descens real del 6% registrat el 2009, segons dades aportades per l'Oficina de Justificació de la Difusió, i que tampoc no es correspon amb l'evolució de lectors i lectures subministrada per organismes independents com l'Estudi General de Mitjans. A més, la davallada en el nombre d'exemplars demanats és sensiblement inferior a la reducció que experimentà el consum a Espanya el 2009.

Així mateix, AEDE censura el to catastrofista amb el qual s'embasten, en ambdós documentals, les entrevistes a diferents directors de diaris, i el fet que s'hi excloguin els descensos comparatius en els ingressos de la resta de mitjans de comunicació. Els editors lamenten també que cap dels seus nombrosos representants no hi apareguin citats i que no s'hi esmentin les dades sobre difusió i audiència proporcionades, per exemple, pel Llibre blanc de la premsa diària, un anuari de referència publicat per AEDE i del qual han tret deu edicions consecutives.• dB

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris