algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Les tres primeres històries d'en Jordi des Racó, avui de franc amb dBalears

Els lectors de dBalears rebran avui, amb cada exemplar del diari i totalment de franc, el primer CD de la col·lecció Rondaies mallorquines d'en Jordi des Racó.

Aquest primer CD forma part de l'Aplec de rondaies mallorquines d'en Jordi des Racó, escrites per Antoni M. Alcover. Del paper de mossèn Alcover passaren a les ones hertzianes amb Ràdio Popular i amb la veu del filòleg Francesc de Borja Moll i el seu equip de locutors. El salt a la ràdio de les rondalles fou un èxit rotund.

Això ocorregué el 1959. Vint-i-cinc anys més tard, les rondalles cobraren una nova vida en format casset, editades per Moll. L'èxit de la iniciativa quedà palès quan se n'exhauriren pràcticament totes les edicions.

Ara, més de quaranta anys després de la primera locució, les rondalles s'adapten a les noves tecnologies i Moll les edita en CD, amb la col·laboració del diari dBalears, que les regala, totalment de franc, als seus lectors a partir d'avui. De moment, podran gaudir d'aquesta iniciativa durant sis diumenges.

Aquest serà un bot en la tradició per als lectors, apte per a tota la família, conduït per les veus que les locutaren en antena el 1959: Francesc de B. Moll, Dolors Corbella, Magdalena Pons, Isabel Moll, Assumpció Elegido, Isabel Haro, Manuel Santolària, Joaquim M. Domènech, Joan Segura, Miquel Bennàssar i Lluís Pons.

El volum que lliura avui aquest diari conté les rondalles En Pere Gri, Es metge Guinyot, La fada Morgana i S'hermosura del món.

La segona entrega es realitzarà diumenge que ve i els dies 16, 23 i 30 de maig els lectors ampliaran la col·lecció. El darrer lliurament serà dia 6 de juny.

En Toni Mig Dimoni i ets estudiants de sa cova de Sineu; Es raïm del rei moro amb set pams de morro; Es pou de sa lluna; Sa coeta de na Marieta; Sa llantia meravellosa; En Joanet de sa gerra; S'aucellet; Un pare i quatre fills; Una madona que enganà el dimoni; En Salom i es batle; Es tres mantells d'or i La reina meravellosa són històries que a partir d'avui no seran desconegudes pels lectors de dBalears: aquells que les conservin dins la memòria les podran refrescar; els qui se n'hagin oblidat, les recordaran; i els qui no les coneguin, les decobriran.

Amb aquesta col·lecció, dBalears aposta per la recuperació de la nostra memòria i de la nostra cultura i per la seva difusió i permanència al llarg del temps. Els nostres lectors, que han col·leccionat música, diccionaris i llibres de contes, tenen ara l'oportunitat de gaudir, totalment de franc, del testimoni d'Antoni Maria Alcover, un dels personatges més destacats i reconeguts de la nostra cultura i literatura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel Truyol, fa mes de 7 anys

Estoy buscando las Rondalles Mallorquines en Ingles. Ademas busco las grabaciones de un programa de la RNE de hace 45 anos, que contaba las rondalles en mallorquin. Espero que alguien me pueda ayudar. Que lastima que ya no se oye nada de las rondalles, ya nadie se interesa a este pedazo de cultura de esta isla.

www.elmallorquin.org

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris