cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
24°

Rosa Cursach: «No podem consentir que qüestions partidistes impedeixin a les persones trans* guanyar drets»

Coincidint amb la celebració del mes de l’Orgull per part de MÉS per Mallorca, la directora insular d’Igualtat i Diversitat del Consell, Rosa Cursach, s’ha pronunciat a favor de l’aprovació immediata de la Llei Trans* estatal. Segons Cursach, «no podem permetre que les qüestions partidistes impedeixen que les persones trans* guanyin drets». Ho ha dit en referència a la Llei Trans*, que no avança en el seu tràmit parlamentari al Congrés, i aprofitant que enguany les manifestacions de l’Orgull posaran l’accent en aquesta qüestió.

Cursach també ha aprofitat per a repassar algunes de les activitats impulsades per MÉS al Consell de Mallorca en favor del col·lectiu LGTBI+. Destaca, per exemple, la posada en marxa de tres Serveis d’Atenció Integral LTBI (SAI): a Palma, Manacor i Inca. Es tracta de proveir gratuïtament d’atenció jurídica, psicològica i social a persones LGTBI que pateixin discriminacions o violències per mor de la seva orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere. També tracta i atén demandes relacionades amb la diversitat sexual i de gènere que fan familiars i professionals.

Així mateix, enguany s’ha inaugurat a Manacor, i s’exhibirà a finals d’aquest mes a Palma, l’exposició '40 anys de lluita LGTBI 1976-2016', sobre la lluita del col·lectiu a Mallorca des dels seus orígens amb el FAGI, Sant Reprimoni i l’agrupació Arrels fins a l’actualitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris