cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Antoni Noguera: «Gràcies a MÉS la nova Llei Educativa garanteix l’ensenyament del català i assegura la igualtat d’oportunitats»

184653

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha mostrat la seva satisfacció després que el Consell de Govern aprovés la primera Llei d'Educació de les Illes Balears. Un text que, segons Noguera, recull les principals demandes de la formació. De fet, el coordinador ecosobiranista ha destacat que rel text «blinda el català a les aules» i eleva a rang de Llei el conegut com a Decret de Mínims. Segons Noguera, «des del primer dia teníem ben clar que una llei d’aquestes característiques havia de tenir en compte els nostres trets diferencials com a poble, al mateix temps que havia de ser una eina d’integració pels nouvinguts». En aquest sentit, ha recordat que garantir l’ensenyament en català «era i és una prioritat». Aix,í ha destacat que «sense MÉS, la Llei que avui hem aprovat seria ben diferent».

Antoni Noguera també ha valorat de manera molt positiva que la Llei reconegui un finançament adequat, «amb la finalitat de dotar-la amb els recursos necessaris per desenvolupar un model de qualitat, gratuït i universal». La Llei fixa que el pressupost d’educació arribarà al 5% del PIB. En aquest context, Noguera ha recordat el fet de l’important augment d’alumnat que hi ha hagut any rere any i per això ha emfatitzat que «garantint per llei el finançament serà possible dur endavant un pla per reformar infraestructures educatives i fer-ne de noves allà on fa falta».

Amb tot, el coordinador ecosobiranista ha reiterat la seva defensa d’una «escola pública i laica, com a garant de la igualtat d’oportunitats, la lluita contra els desequilibris, l’adequada atenció a la diversitat i la cohesió social».

Entre els aspectes més destacats, el coordinador de MÉS destaca el reconeixement i impuls a l’educació 0-3 anys, la reducció de ràtios fins a un 10% en dos anys o l’empenta a l'FP. En definitiva, assegura que «estam davant una llei valenta que ens dona cobertura legal amb un marc educatiu propi».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Conformisme, fa 5 dies

Això ja ho ba dir la ministra Celaà, tot i que deaprés va rwctificar un poc. Ara el que cal és posar 25 inspectors perquè vetllin per al compliment de la normativa, sinó la normativa només serveix per a complir amb l'expedient. I sobretot el que cal és que desaparqueu la política lingüística que teniu arraconada d'ença que ho vareu decidir l'estiu del 2015.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris