cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

Cop judicial contra les proves de selectivitat: intenten evitar que els exàmens es reparteixin en català

L'alumnat que es presenti a les proves de selectivitat a Catalunya haurà de poder triar «de manera individual» la llengua dels exàmens d'entre les tres llengües oficials: català, castellà i aranès. Així ho ha dictaminat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en unes mesures cautelars urgents quan falten menys de 24 hores per a l'inici de les proves d'accés universitari.

Així, el tribunal dona la raó al desconegut col·lectiu 'Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya', que denunciava que per defecte es reparteixen els exàmens en català, i qui ho vol ho en castellà ho ha de demanar explícitament.

Segons la resolució del TSJC, «l'elecció de la llengua dels enunciats d'examen no pot venir determinada per l'administració». «En el seu lloc --segueix la resolució--, hauran d'estar disponibles en les tres llengües cooficials i s'oferirà de manera individual a l'alumnat l'opció d'escollir l'idioma que consideri oportú.»

Poc després que fer-se públic el dictamen del TSJC, la consellera d'Universitats i Recerca, Gemma Geis, ha assegurat que les proves es faran com estaven planificades. «Les proves d'accés a la universitat no es toquen», ha dit. «Ja s'estava garantint que els alumnes triessin la llengua a l'hora de fer la selectivitat».

El govern considera una interferència les mesures cautelars urgents del TSJC sobre els exàmens de la selectivitat.

La consellera d'Universitats ha afirmat que el que es farà demà quan comencin les proves és «reforçar la informació als estudiants de què tenen dret a fer l'examen en una de les llengües cooficials».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Idiota, fa 6 dies

Renegat tu, que siguent mallorquí llepes el cul a qui te desprecia.

Valoració:8menosmas
Per balearium, fa 6 dies

Los renegados están que trinan

Valoració:-6menosmas
Per a on hem d´arribar ?, fa 6 dies

Aquests de les bates negres estan tocats del bolet. A les notícies han dit que aquests per sentència han afirmat que fer "apologia del franquisme és llibertat d´expressió".No deu ser que l´Asnar els ha invitat a tastar algunes ampolles de vi de garrafa ?Així quan de temps tardarem a sentir que havent fets sants Franco i Hitler per decret llei s´hagi de fer dos dies de "Fiesta Nazional" ?

Valoració:12menosmas
Per No anam ni amb rodes, fa 6 dies

A França, el Tribunal Suprem ha prohibit que a l'escola s'ensenyin les altres llengues de França que no son el Francès, entre les quals se troba també el Català.
Però el president Macron, en previsió de la deriva dictatorial que podria estar agafant el poder judicial francès, junt amb el seu equip esta elaborant una llei, mitjançant la qual el poder judicial s'haura de sotmetre als controls de l'Assemblea Nacional, que és l'equivalent al parlament espanyol.
Tal vegada la constitució espanyola no permeti aquest mateix control, però hi ha d'haver qualque altre sistema pel qual el Poder Judicial no envadeixi als altres dos poders, ni faci estralls en la cultura i les llengues no castellanes, ni atempti contra la llibertat i l'honor de les persones, tipificant fets com delictes greus que per res s'han comès, si se tracta de persones que no son de la seva ideologia , mentres que si se tracta d'amics seus o de gent de dretes o d'ultra dreta, s'els absolgui de delictes greus de corrupció, prevaricació o de tot tipus de delictes d'odi, perque així NO ANAM NI AMB RODES.

Valoració:12menosmas
Per Duralex, fa 6 dies

Aquests han agafat la tangent i ja no hi ha res que les aturi. D'aquí a haver d' anar a missa els diumenges, en castellà faltaria més, hi va només una passa.

Valoració:11menosmas
Per és paranormal, fa 6 dies

Si ara els togats s´atreveixen a contradir les recomanacions dels metges anticovid, i a invaïr les competències lingüístiques de les conselleries de cultura, quan tardaran en inmiscuïr-se sota qualsevol subterfugi en la moda íntima personal ? Com ara tan sols falta que algú anònim presenti una querella personal ?
Els han obert les portes i els del tac i la massa estan corrent massa per tots els prats.
Fa falta que algun pastor els faci creure.

Valoració:11menosmas
Per estornell, fa 7 dies

Fa empegueir que la Justícia sigui cega de l'ull esquerre i del dret hi vegi perfectament.

Valoració:10menosmas
Per Obvi, fa 7 dies

A tots aquests que pretenen abolir la llengua, una advertència.
NO PODREU! LA DUIM INCORPORADA!
Tan mal és d´entendre o són més curts que una màniga de guardapits?

Valoració:13menosmas
Per tal com raja, fa 7 dies

Els intolerants castellans, no integrats, sempre buscant els tres peus al gat. Pobres com que no entenen el català després de més de 6 anys escoltant-lo a l´escola...
Són tant curts que encara que haguessin nascut en una presó 100 per cent catalanoparlant, tampoc el voldria entendre ni parlar.Intolerants, barco a vostra castilla !, i no torneu !
Paràsits medievals !

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris