cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
27°

MÉS reclama al Govern espanyol complir amb l'Estatut i transferir les competències pendents en costes i litoral

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament Josep Ferrà ha reclamat al Govern espanyol accelerar el procés de transferència de competències que encara hi ha pendents per a poder desenvolupar amb plenitud l'Estatut. Segons Ferrà, els reptes de futur «fan més necessari que mai disposar de més sobirania per poder fer front a desafiaments com l'emergència climàtica». En aquest context, el diputat ecosobiranista defensarà a la comissió de Medi Ambient i Ordenació Territorial una iniciativa per instar el Govern espanyol a transferir les competències de costes i litoral a favor del Govern.

El diputat de MÉS, lamenta la «manca de compromís» per part de l'executiu de Pedro Sánchez que, per contra, culminarà aquest mes de juny el procés de transferència de les competències en gestió i ordenació del litoral per part de l'Estat a les Illes Canàries. Unes competències, recorda Josep Ferrà, que també contempla l'Estatut de les Illes Balears i que, tot i les reiterades peticions, encara no s'han fet efectives.

En aquest context, el diputat assenyala que «no transferir-les aquí evidenciaria una vegada més el menyspreu i poca sensibilitat del govern de Sánchez amb les Illes Balears». De fet, segons el diputat ecosobiranista, és «un nou insult que s'afegeix a un historial llarg de greuges i discriminacions».

De la mateixa manera, Ferrà defensarà al Parlament altra petició en defensa de la «sobirania mediambiental» de les Illes Balears. En concret, i després que la ministra Teresa Ribera mostrés la seva reticència davant l'aplicació dels terminis previstos per a prohibir la venda de cotxes dièsel, el diputat reclamarà el suport de la cambra per a continuar amb el calendari inicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris