bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Nova 'lliçó' de Bauzá: «Que les famílies no triïn el castellà en les 'comunitats bilingües' és un mite» i «als immigrants els costa aprendre el català»

Sovint qui més hauria de callar és qui més parla. José Ramón Bauzá és un exemple infal·lible d'aquesta màxima. Lluny d'haver après la lliçó que durant la legislatura que va ocupar la presidència del Govern li varen donar els ciutadans al carrer i els 'seus' a les eleccions, continua impartint 'lliçons' i intentant reescriure la història.

L'actual eurodiputat ha assegurat aquest dijous que és un «mite» que a les «comunitats bilingües» en les quals s'ofereix estudiar en castellà «gairebé ningú» triï aquesta opció.

En diversos missatges en el seu perfil de Twitter, Bauzá s'ha referit a la l'aprovació de la nova llei d'educació a l'Estat espanyol.

L'europarlamentari ha reconegut que en 'regions bilingües' com les Balears la demanda del castellà com a llengua vehicular a pesar que s'oferia «no era majoritària» però ha assegurat que aquí resideix «el parany del nacionalisme»

Classisme i racisme

Segons l'expresident del Govern, en zones com el País Basc, els col·legis públics que ofereixen el castellà com a llengua vehicular estan «en zones deprimides» pel que les famílies d'altres zones no acudeixen a aquests centres generant l'«excusa» que aquestes places no s'omplen i així no oferir l'opció en altres entorns. Amb això, segons Bauzá, els nacionalistes poden «inferir» que és l'idioma el que condiciona omplir o no les places en aquests centres.

Bauzá ha assegurat que és un «mite» que en les comunitats bilingües les famílies no trien estudiar en castellà i ha qualificat aquest argument com «la pitjor fal·làcia del nacionalisme».

Segons ha relatat, quan a les Balears «va acabar amb la immersió lingüística» i va oferir llibertat d'elecció en un model trilingüe, famílies acudien a ell «plorant» en haver triat castellà com a llengua vehicular i que a les escoles els asseguraven que en aquesta opció «només hi hauria immigrants» i considera que a aquests «els costa aprendre català».

Segons la particular versió de Bauzá, «els nacionalistes converteixen l'espanyol en un idioma de guetos» i plantegen una «disjuntiva perversa» en haver de triar entre «una bona educació en català/basc o una educació pobra en espanyol».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Obvi, fa 5 mesos

Que vell que ha tornat en Bauzá. Ja està més a prop de la fossa!

Valoració:1menosmas
Per Increïble, fa 5 mesos

I ara, per què insulta els immigrants dient-los beneits?
Incapacitats o els menysprea?

Valoració:1menosmas
Per es rebuig total, fa 5 mesos

qualque veí seu de s´escala té més seny i ètica que ell.
A porgar fum, faixista.

Valoració:3menosmas
Per Pepeta, fa 5 mesos

Allà on he posat Vic, volia dir vox

Valoració:0menosmas
Per Lisa, fa 5 mesos

Potser els col.legis a on la llengua vehicular és el castellà estàn en zones deprimides, o es converteixen en zones deprimides, perquè la gent que no vol que els seus fills s'adaptin i facin seves les costums i cultura d'on van a viure, sempre seràn uns pàries..

Valoració:3menosmas
Per Pepeta, fa 5 mesos

Jo penso que les notícies d'aquest personatge igual que les de Vic, no es mereixen cap comentari.
IGNORAR-LOS serà el que més els fot.

Valoració:5menosmas
Per fatxa amortitzat, fa 5 mesos

És un ex-pepero amortitzat i inútil que es vol revaloritzat passant-se a l´extrema dreta. I és que voldria manar, encara que fos en el seu barri. Que vagi a porgar fum !

Valoració:14menosmas
Per Quan una matèria costa, esforçant se se fa fàcil, fa 5 mesos

Si als immigrants els costa aprendre el Català que si afanyin, noltros no els hem demanat que venguin. I curiosament, els que son castellanoparlants de naixement , que no han hagut d'aprendre cap llengua, son més reaccis a aprendre el Català que els que tenen llengues pròpies i que ja han hagut d'aprendre l'Espanyol.
Jo conec gent del Regne Unit, de França, Rumania, Polònia i d'altres països de llengues eslaves, de l'Africa subsahariana, magribis i tots els fills dels xinesos residents aqui que saben parlar Català. En canvi els monolingües castellans, espanyols o no, abans s'en van als jutjats i a la Policia a denunciar la nostra llengua que no a classe per aprendrer la, malgrat no els costi un cèntim.

Valoració:31menosmas
Per t, fa 5 mesos

el català no és difícil normalment,En Bauza,ex-president de les illes,és la excepció¡

Valoració:22menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 5 mesos

Ya estáis palote?.

Valoració:-21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris