algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
25°

El Parlament reclama a la UE la reubicació «immediata» de les persones refugiades a Grècia

La Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha instat a les Institucions Europees a reubicar de «manera immediata, en un lloc segur, i amb totes les garanties de respecte al dret humanitari internacional, així com el tracte digne corresponent», a totes les persones que es troben en els camps de refugiats a Grècia, amb especial consideració als menors no acompanyats.

La comissió ha aprovat una Proposició No de Llei signada pels partits del Pacte i el Grup Mixt que reclama igualment als Estats i a les Institucions de la Unió Europea promoure la revisió de la política migratòria i d'asil.

La diputada d'Unides Podem Cristina Mayor ha defensat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és posar fi a una «era populista» i retornar a una política humana en l'àmbit de l'asil i la migració, garantint el dret a un procediment d'asil just i el compliment de la Convenció de Ginebra de 1951 sobre l'estatut dels refugiats.

Major s'ha referit a la massificació del camp de Moria, que provocava una saturació dels serveis ja de per si mateix precaris, amb només dos metges i 10 lavabos per a totes les persones del camp.

La iniciativa havia estat presentada després de l'incendi del camp de Moria de principis de setembre però, segons el portaveu de MÉS, Miquel Ensenyat, no ha perdut vigència perquè s'ha posat de manifest el drama humanitari que pateixen milers de persones amb la «complicitat» de la Unió Europea.

D'altra banda, la Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports ha rebutjat una PNL de Vox perquè el Govern elabori un cens d'entitats que gestionin bancs d'aliments, menjadors socials i locals gestionats per entitats del Tercer Sector en l'àmbit de la pobresa i l'exclusió social per a determinar el nombre de famílies que necessiten ajuda vital.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alerta, fa 8 mesos

D'acord, però que vagin alerta a qui cullen i que detectin als terroristes infiltrats. Perque si com agraïment a que els acullen, comencen a decapitar a professors i a mares de família que van a missa, ens sortira cara, aquesta caritat.
Jo no dic que no, peró que deixin els homes joves tots sols els darrers i que s'els estudiin bé, abans de que venguin aqui.
I aquesta gent representa un mal doble: Per una part sembren el terror entre la piblació i per una altra, fan pujar a les extremes dretes feixistes, que promeren arreglar ho perô que no fan res.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris