cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

MÉS demana la plena jubilació per a qui hagi cotitzat 40 anys o més

MÉS per Mallorca presentarà mocions a tots els ajuntaments demanant la plena jubilació per a qui hagi cotitzat 40 o més anys i exigint la derogació dels coeficients reductors. Els regidors ecosobiranistes traslladaran d'aquesta manera les reivindicacions de l'associació ASJUBI40, col·lectiu que agrupa els afectats per aquestes penalitzacions.

En el text de la moció, es recorda que amb l'actual legislació, el col·lectiu de jubilats anticipats amb 40 anys o més de cotització pateixen una reducció en la pensió que oscil·la entre el 6 i el 8% anuals, segons els anys cotitzats. A més a més, aquesta penalització no finalitza quan el jubilat compleix amb l'edat legal de jubilació, sinó que es manté posteriorment. Es poden donar casos en què persones que hagin cotitzat més anys que altres, estiguin cobrant una pensió menor per l'únic motiu d'haver-se jubilat abans.

Per contra, hi ha altres col·lectius específics als quals s'aplica la jubilació anticipada sense cap penalització, malgrat tenir períodes de cotització inferiors als 40 anys i fins i tot inferiors als 36,5 anys que s'estableixen de manera ordinària. Alguns d'aquests col·lectius específics estan íntimament lligats amb l'estructura de l'Estat: parlamentaris o funcionaris.

Des de MÉS, s'interpreta la legislació com una discriminació molt injusta i un dany de per vida per a les persones que es jubilen anticipadament. Per això, es presentarà als ajuntaments una moció per exigir un canvi legal. De moment, l'ajuntament de Mancor de la Vall ha estat el primer a impulsar la moció i aprovar-la.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anna Sagrera, fa 6 mesos

És una cadena perpètua pels qui han començat a treballar des dels 16 - 18 anys. Contrasta amb les edats de jubilacions de Guàrdies Civils, funcionaris, cos de l'exèrcit, i tants i tants casos. Si tots som iguals davant la llei que ho sigui de veritat.

Valoració:2menosmas
Per z, fa 7 mesos

es qui du 40 anys cotitzats s'hauria de poder jubilar. i no haver d'esperar es 63 anys amb reducció o es 65 anys

Valoració:9menosmas
Per nofret, fa 7 mesos

Es una barbaritat i una gran injustícia que la gent treballadora esgotada i cansada, amb més de 40 anys cotitzats, no es pugui retirar amb tots els honors.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris