algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

La llei d'amnistia que proposa la plataforma Amnistia i Llibertat preveu l'exculpació dels policies que varen atacar civils l'1-O

L’Associació Amnistia i Llibertat és una plataforma ciutadana que recull signatures perquè s'aprovi una llei d'amnistia per tots els casos relacionats amb el conflicte entre el poble català i l'Estat del Regne d'Espanya.

La proposta de llei que fa la plataforma, en el seu article tercer diu, textualment:

«1. També quedaran amnistiats els membres dels Cossos i Forces de Seguretat pels actes generadors de causes penals o expedients administratius disciplinaris en curs o conclusos realitzats en ocasió d’actuacions d’investigació de qualsevol índole o d’impediment de la realització dels fets mencionats en l’article primer d’aquesta llei. De la mateixa manera, no podrà iniciar-se cap tipus de procediment en relació a tals fets.

2. En cap cas, haver estat sotmès a un procediment o haver estat condemnat tindrà cap reflex en els fulls personals de serveis dels citats funcionaris. 16 3. En especial, queden amnistiades les actuacions contra els drets cívics, en especial, els relatius a detencions il·legals, lesions, i contra la integritat moral de les persones».

«Vetllar i protegir els drets humans»

L’Associació Amnistia i Llibertat és una plataforma ciutadana que neix per «vetllar i protegir els drets humans, per posar fi a la repressió i per promoure la fi de la causa general contra l’independentisme que està desenvolupant-se amb l’actuació concertada dels diferents poders de l’Estat (polític, judicial, policial…)».

La plataforma explica que «la causa general contra l’independentisme no només ha comportat empresonaments i exilis sinó que ha implicat la investigació, la persecució, l’assetjament, l’extorsió econòmica o la difamació de totes les expressions i persones que han defensat un moviment pacífic i democràtic com és l’independentisme».

Ta,bé explica que «aquesta causa general no ha començat ni ha acabat amb el judici del Tribunal Suprem i, per tant, qualsevol mesura que pretengui finalitzar aquesta operació d’estat ha de tenir en compte el conjunt de les actuacions judicials i policials, passades, actuals i futures».

Per aquest motiu aquesta plataforma «vol esdevenir un instrument que, al marge de l’activitat diària i ordinària de la resta d’entitats i organitzacions ja existents, pugui aglutinar i impulsar totes les iniciatives encaminades a la finalització de la repressió i la persecució contra l’independentisme».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa 9 mesos

Ai, s'equidistància! Com sa llei d'amnistia del '77, que caldria fer una campanya per a derogar-la

Valoració:0menosmas
Per Sant Francesc, fa 9 mesos

Clar que si!
Els policies agressors han de ser amnistiats, sense cap mena de dubte.
... però primer:
1.) Han de ser jutjats per un tribunal imparcial, i això exclou qualsevol tribunal espanyol o filo espanyol!
2.) -si així ho considera el tribunal, IMPARCIAL- Han de ser condemnats per agressions, tortures, delictes de lesa humanitat, etc.
3.) Han de complir un mínim de 3/4 parts de la condemna.

I després, "ya si eso", se'ls amnistia no sense abans fer-los fora de qualsevol lloc de feina relacionat amb armes i seguretat, ... per a evitar que tornin a caure en la temptació d'agredir a persones que sols volen exercir el seu dret democràtic a votar.

Entesos?

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa 9 mesos

Un altre"café para todos" que significa impunitat pels agressors.
Qui són aquesta gent? M'agradaria saber-ho!

Valoració:4menosmas
Per Cotonet, fa 9 mesos

Vaja proposta!
Els maltractadors al nivell de la persona maltractada... sense garantia de futures pallisses. Molt democràtic tot això.

Valoració:8menosmas
Per nofret, fa 9 mesos

Ben igual que en la falsa transició del franquisme a la democràcia, es tracta de deixar en el mateix nivell els agresors i violents, amb les víctimes de la repressió condemnades injustament per exercir drets democràtics com votar ò manifestar-se.

Valoració:9menosmas
Per Res nou, fa 9 mesos

O sigui, que proposen que els drets humana s només siguin pels fatxes, mentres que als altres s'ens pugui himiliar, pegar, maltractar i torturar impunement.
Tot Molt típic d'aquesta mala gent.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris