algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

MÉS rebutja rebaixar el requisit lingüístic per accedir a la funció pública

La diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar ha defensat aquest dimarts al Parlament que el català sigui un requisit i no un mèrit per accedir a un lloc de feina a la Sanitat Pública.

Segons Campomar, «no farem cap passa enrere». Així de contundent s'ha mostrat durant el debat d'una moció presentada pel PP demanant rebaixar els requisits lingüístics. Una proposta que, segons el parer de la diputada ecosobiranista, «no ens ve de nou que el PP continuï amb el menyspreu a la nostra llengua insistint que el català sigui un mèrit i no un requisit de la carrera professional. I des d'aquí ho diem ben clar: des de MÉS per Mallorca reclamam i reclamarem sempre la garantia dels drets lingüístics en la sanitat pública Balear tal com ho reconeix l'actual Llei de Funció Pública de les Illes Balears», ha emfatitzat.

Durant el debat, Campomar ha assegurat que «no hi pot haver discriminacions lingüístiques que sofreixen els illencs que s'expressen en la llengua pròpia. Vetllar per la bona salut dels pacients també implica que es puguin expressar en la seva llengua».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¿?, fa 9 mesos

¿I abans des 800 anys de que parles, com se xerrava?. Hem de suposar que no eren muts ni betzols..

Per qualquns, s'historia de Mallorca comença an es segle XIII.

I aquets bergant parla de nacionalisme.

Valoració:-3menosmas
Per Joan, fa 9 mesos

Totalment d'acord amb en Macià!
Català: llengua oficial!!!

Valoració:6menosmas
Per barrufet, fa 9 mesos

-La dreta "carca" de les illes preferiría que avans del català parlessim en "arameo" (conuntament amb el castellá per suposat).

Valoració:6menosmas
Per es ver, fa 9 mesos

Ens falta sebre escollir bé nostros representants an es parlament balear. Fora qui no defens obertament nostra llengo.

Valoració:6menosmas
Per Un Joan de tants, fa 9 mesos

Completament d'acord amb la Sra Joana Aina Campoamor en que poder expressarse amb la llengua pròpia millora la salut. Poder expressarse amb la llengua materna dona més sensació d'estar a "casa" que és una sensació molt més saludable que sentir-se un extern.

Valoració:8menosmas
Per Joan Miró Font, fa 9 mesos

A Balears és un mèrit no sebre català

Valoració:3menosmas
Per Macià, fa 9 mesos

El nacionalisme espanyol viu de les rendes de la castellanització franquista, que va fomentar la immigració castellanoparlant a les comunitats catalanoparlants, a damunt impedint que poguessen aprendre la llengua catalana i forçant la població autòctona a castellanitzar-se. Ara, els nacionalistes espanyols fan el mateix joc. Volen rebaixar el requisit de conèixer la llengua catalana amb dos objectius. D'una banda, volen impedir-ne l'ús normal i així forçar els catalanoparlants a castellanit-zar-se, renunciant als seus drets lingüístics. De l'altra banda, volen que els castellanoparlants percebin el català com una llengua innecessària i fins i tot imposada artificialment, sense tenir en compte que fa vuit-cents anys que els mallorquins autòctons la tenim com a pròpìa. Una vegada conseguit l'objectiu de debilitar l'ús del català,això servirà als nacionalistes espanyols per demanar noves rebaixes del coneixement del català, que a la vegada en debilitaran l'ús encara més, i això justificarà noves rebaixes... fins que conseguesquin extirpar-la i que tots els mallorquins (i tots els espanyols) siguem castellans.

Per tant, no hem de fer cap concessió al nacionalisme espanyol i hem d'exigir que la nostra llengua sigui oficial no tan sols en teoria sinó sobretot en la pràctica, d'una manera real i efectiva. No hi ha rebaixes que valguen.

Valoració:8menosmas
Per sebastià, fa 9 mesos

Ho intenten tant com poden.
I al carrer seguim sense cap defensa dels nostres drets, per part de l'administració que hem votat.
Ens haurem de preguntar, com fa en Joan Lladonet si som curts de gambals tots plegats?
No anem pas be amb aquesta gent i ho sabem.
I sabem també el que cal fer. I doncs, què falla?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris