algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
21°

El Pi proposa a Armengol que els doblers dels ajuntaments es quedin a les Balears

El Pi – Proposta per les Illes Balears ha proposat aquest dimecres a la presidenta Armengol que els doblers dels romanents municipals es quedin a les Balears i s’utilitzin «per apaivagar la crisi generada per la Covid». La formació presentarà a totes les formacions polítiques aquesta demanda per tal de consensuar-la i fer-la arribar al govern de Pedro Sánchez, si no aconsegueix convalidar el RD Llei 27/2020 el proper dia 10 al Congrés dels Diputats.

El president d’El Pi, Antoni Amengual, ha deixat clar que «actualment a les Balears tenim un endeutament de més 9.000 milions d’euros que es veurà incrementat en els mesos vinents i per tant la situació és de fallida». Segons Amengual, «hem d’unir esforços per poder sortir d’aquesta problemàtica i no podem permetre que Madrid gestioni aquests romanents».

Amengual ha puntualitzat que «els consells i ajuntaments que decideixin cedir aquests doblers que ho facin a la seva comunitat autònoma, en aquest cas les Illes Balears». «I esperam que Armengol vagi a Madrid i es planti davant Sánchez i prioritzi els interessos de la nostra terra, als interessos partidistes», ha remarcat.

La formació també ha proposat que la cessió no hagi de ser de la totalitat, sinó que cada consistori pugui determinar el percentatge a cedir. A més ha demanat que tant amb el retorn del 35% que es rebrà dins el 2020 i 2021, com en les devolucions anuals mentre duri el préstec, cada ajuntament pugui decidir lliurement el destí de les inversions, sense cap imposició per part de l’administració autonòmica i que el termini de justificació finalitzi segons la durada d’execució de cada projecte.

El president d’El Pi, Antoni Amengual, ha tornat a reclamar que l’Estat «derogui d’una vegada per totes la llei Montoro perquè ja s’ha sanejat les economies dels ajuntaments».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa 10 mesos

Ben dit, El Pi!
A Espanya no li basta amb tot el que ens roba, si no que ara també vol que li donem els petits estalvis, de la misèria que ens ha tornat de tot el que el
li hem enviat.
Si necessiten doblers, els bancs tenen tot els mil.lions dels doblers públics del rescat que no volen tornar, que s'els hauria d'obligar a fer ho. I si encara no bastava, hi ha institucions que tenen molt de pressupost, que gasten molt i malament, que se pot retallar, altres que ja no tenen competències que se podrien tancar i que només serveixen per col.locar enxufats, el mateix que les gairebé mil empreses públiques estatals que no tenen activitat, però que tenen
anomenats presidents, directors i tot un seguici de càrrecs.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa 10 mesos

Els diners dels Ajuntaments s'han de quedar als Ajuntaments. Fins aqui ens podem deixar prendre el pèl.
Si l'any que ve els ajuntaments tenen dèficit, els hi eixugaràn el deute? I doncs,...

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris