algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
13°

El PSIB-PSOE proposa la contractació directa per part de l'administració de persones aturades per garantir els ingressos familiars

Enric Casanova, diputat del PSIB-PSOE, és l'impulsor d'aquesta Proposició No de Llei (PNL).

PSIB-PSOE

El Grup Parlamentari del PSIB-PSOE ha registrat en el Parlament de les Illes Balears una iniciativa per instar el Govern a «reforçar la convocatòria de línies de subvencions per a la contractació directa, per part de les administracions, de persones que hagin perdut la feina per mor de la crisi sanitària».

«La pandèmia ha abocat molts de treballadors a una situació sobrevinguda d'atur, per això hem registrat aquesta iniciativa, per poder facilitar que les famílies puguin disposar d'ingressos», explica el diputat Enric Casanova, impulsor d'aquesta Proposició No de Llei (PNL).

Tal com explica Casanova, si bé els ERTO han possibilitat que moltes famílies hagin pogut mantenir els ingressos gràcies a la conservació dels llocs de feina, és necessari que, de manera complementària, «s'implementin polítiques actives per recuperar l'ocupabilitat d'aquest grup de treballadors, que han vist com les seves perspectives s'han vist reduïdes per mor de la pandèmia».

És per això que el PSIB-PSOE presenta aquesta iniciativa, perquè a través de la contractació directa per part de les administracions «es pugui facilitar que les famílies disposin d'ingressos, però també per poder desenvolupar les tasques que es necessiten davant una situació com la que estam vivint».

En aquest sentit, la iniciativa també demana al Govern espanyol que augmenti la inversió en polítiques actives i faciliti la contractació de persones en situació d'atur i vulnerabilitat social i laboral per part de les administracions locals.

Precisament, ha recordat, el Pacte per Balears (en el seu segon eix) posa l'accent en la necessitat de «proposar polítiques encaminades a la recuperació de l'ocupació i la reducció de l'atur».

Respecte d'això, el diputat posa en relleu com és de cabdal dur a terme aquestes polítiques i no dirigir-les únicament a les persones i famílies en una situació de vulnerabilitat més elevada, sinó a un rang més ampli de persones «que, si no tenen assegurats els ingressos, es poden veure abocades molt ràpidament a una situació vulnerable».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa 5 mesos

Perfecte contractar directament i de manera transparent, però que sempre tinguem garantit que les places d'empleats públics sols seran ocupades per personal interí sense oposicions, un màxim de dos anys. Si l'administració pública no es capaç de convocar oposicions cada dos anys, es bàsicament per l'interès de les cúpules de certs funcionaris dèspotes, que desitgen disposar de poder contractual per tal de fer favors en el seu entorn i dels amics polítics de torn.

Valoració:3menosmas
Per llarga vista, fa 5 mesos

Spain mai ha donat cursos de formació professional mínimament competents, ja que no hi han hagut doblers per a això, i tota la feina existent se l´emporta qui ha tengut padrins.
A part dels toros i el fúrgol, hi ha qualcuna cosa més en aquest estat que sigui verament competitiu, a banda de la corrupció estructural endèmica ?

Valoració:1menosmas
Per I tant!, fa 5 mesos

Me pareix bé, mentres després no hi hagi cap politic opirtunista que per tenir vots, els faci funclonaris de carrera en un examen-farsa restringit, com va fer Aznar amb els interins de vàries administracions.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris