algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

MÉS i El Pi: «Es fa pesat haver de recordar cada vegada a Madrid que les Balears són illes»

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat, en relació amb la proposta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) de substituir el descompte del 75%, que «es fa pesat haver de recordar cada vegada a Madrid que les Balears són illes». Unes paraules a les quals s'ha sumat la portaveu del PI en el Parlament, Lina Pons, qui ha destacat el «cansament que suposa que sempre es penalitzi als ciutadans quan la picardia és de les aerolínies».

Segons ha informat Ensenyat en una roda de premsa, després de la Junta de Portaveus, «es fa pesat haver de recordar sistemàticament a Madrid el caràcter insular de les Balears, així com haver de defensar qüestions que haurien d'estar assumides i assimilades».

En aquest sentit, ha insistit, «ser illes ens resta competitivitat amb la resta de ciutadans que resideixen en altres comunitats autònomes i, per tant, necessitem mesures que compensin aquesta insularitat».

El Pi també ho critica en la mateixa línia

Per part seva, la portaveu parlamentària del PI, Lina Pons, ha parlat també de «cansament que suposa que sempre es penalitzi als ciutadans quan la picardia és de les aerolínies».

En aquesta línia, han advertit, «els ciutadans de les Balears han de tenir els mateixos drets que els que resideixen en altres comunitats autònomes». Per aquest motiu, ha insistit, «la mobilitat ha de ser tan fàcil com si fóssim amb cotxe».

Així mateix, ha criticat, «la insularitat no es compensa mai, perquè si es dóna un descompte del 50% les aerolínies apugen els seus preus i si s'atorga un del 75% també». «És una vergonya que sempre hàgim de pagar els mateixos», ha lamentat.


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ., fa 11 mesos

Si es fa pesat, deixeu. I si no heu vols deixar, barram tancat. Mira si es bo d'arraglar.

Valoració:-2menosmas
Per Bernat, fa 11 mesos

Sr. Ensenyat, aquesta notícia és de 2017: "MÉS per Mallorca defensa la celebració d'un referèndum a les Balears". Què punyeta esperau a posar fil a l'agulla? Qui fa tres, ase és!!
https://www.dbalears.cat/politica/2017/10/02/306581/mes-per-mallorca-defensa-celebracio-referendum-les-balears.html

Valoració:9menosmas
Per oital, fa 11 mesos

Senyor Ensenyat, encara no ha aprés que en recordar-los-hi no en hi ha prou ? Em pensava que vos ja ereu més lletrat.

Valoració:11menosmas
Per Xesc, fa 11 mesos

Necessitam un partit capaç d'acceptar la realitat de la no pertinença de les Balears a la nació espanyola i, com és natural, capaç de reconèixer la catalanitat d'aquestes illes, part fonamental de la nació catalana completa.

Valoració:7menosmas
Per M, fa 11 mesos

Més que un partit seriós, el que necessitam és consciensciar a la gent. I també explicar li que a les eleccions generals, si se vota a partits d'aqui, els vots no s'en van a la paperera, si no que serveixen perque se defensin els nostros interessos devant els órgans que aproven i desaproven les noves lleis.

.

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa 11 mesos

Necesitan un partir serio que sigui capç de obtener Diputats a les corts espanyoles. Lo demás es fer retxes dins l’aigua. La vila i corte ho te clar “divide y vencerás”

Valoració:8menosmas
Per Xusma!, fa 11 mesos

I que Palma no és Las Palmas!
Colla d´ignorants persistents amb l´estupidesa.

Valoració:12menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

Madrid és com és i no canviarà.
Avui mateix han donat la xifra de pèrdua del 18'5% del PIB.
La gran jugada de Madrid per "reactivar l'economia", ha sigut deslocalitzar les empreses de Catalunya o les seus socials i fer-les anar al centre. Fins i tot el rei hi va partricipar. Sort que son pare estava caçant mosques... però amb comisió, és clar.
I els anteriors partits a l'alternancia de poder, van planificar la llei del lliure comerç i així tothom es feia la competència, en lloc de distribuïr i repartir les activitats a on millor es podien realitzar, i rendibilitzar.
Mentre feien calaix, no els importava com anava l'economia i no van preveure els periodes biblics de les vaques grasses i flaques.

Valoració:12menosmas
Per barrí, fa 11 mesos

Ens consideren com a una colònia.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris