algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Més per Menorca qualifica «d’atac als menorquins» la proposta de substituir el descompte del 75%

Més per Menorca ha titllat «d’atac frontal als drets dels menorquins» la proposta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) de substituir el descompte de resident del 75% per una subvenció anual fixa distribuïda per nivells de renda.

Segons els ecosobiranistes, AIReF demostra un immens desconeixement de la problemàtica de la insularitat. En aquest sentit, els menorquinistes han recordat que els ciutadans de les Illes Balears tenen dret (art. 138 de la Constitució, Estatut i REB) a veure compensats els costos de la insularitat no pel fet de tenir una renda baixa, sinó pel simple fet de viure en un territori enmig de la mar.

La diputada Patrícia Font ha assegurat que la referència a la renda dels usuaris del descompte d'insularitat «denota que AIReF desconeix que els ciutadans balears no viatjam únicament per plaer, sinó per necessitats com anar als metges especialistes o a estudiar carreres que no es poden cursar a les Illes».

Font ha afegit que l’Estat mai no ha contemplat fer res similar amb la mobilitat dels peninsulars –que gaudeixen d'una xarxa ferroviària i de carreteres profundament subvencionada– i que si la proposta surt endavant, Menorca es podria convertir en una ratera «amb tarifes aèries impossibles de pagar i freqüències escasses».

Per tot plegat, el partit exigeix al Govern que s’hi manifesti «públicament i contundent» en contra, perquè «es tracta d’una proposta amb una motivació recaptatòria que no té presents les necessitats i drets dels menorquins». «Seria desitjable que AIReF, en comptes de fer propostes que van en contra dels ciutadans de les Illes, es dedicàs a controlar les aerolínies perquè els preus dels vols no s’inflassin com ho han fet els darrers temps», ha sentenciat Font.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris