cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
26°

Més per Menorca demana que només puguin entrar a l'illa els turistes que presentin un test negatiu

Més per Menorca demana al Govern i al Govern espanyol que només puguin entrar a Menorca els turistes que presentin un test negatiu per a la Covid-19 fet, com a màxim, set dies abans del viatge.

Durant la temporada estival augmenta molt considerablement el moviment d’entrada i sortida de persones a Menorca, això suposa un augment de les possibilitats de tornar a tenir casos positius damunt l’illa com ja s’està veient amb els nous brots. Tot i ser així, les característiques geogràfiques de l’illa permeten que aquesta sigui completament controlada a través dels ports i aeroport, podent salvaguardar la seguretat dels residents, ha explicat el partit.

Actualment, les proves als aeroports i ports per entrar a Menorca són gairebé inexistents, fet que provoca la crítica de molts ciutadans en veure que hi comença a haver alguns brots nous de la Covid-19 a l’illa i que des de les administracions no es fa res per evitar-ho. La proposta de Més per Menorca és avalada per diverses autoritats del món de l’epidemiologia, entre d’altres Juan José Badiola, director del Centre de Malalties Transmissibles Emergents i en Maties Torrent, epidemiòleg de l'Àrea de Salut de Menorca, que han fet declaracions públiques en aquesta línia.

Els ecosobiranistes també consideren inviable la quarantena obligatòria que proposa el Govern per als visitants de Catalunya o de zones de risc perquè, com ja deien al maig, aquesta mesura «només crea rebuig» a l’hora de triar Menorca com a destí turístic. «És cabdal, llavors, per a la nostra indústria turística poder mantenir l’illa com a destí segur, així per als mateixos visitants suposa una mostra de seguretat el fet que se’ls exigeixi un test negatiu per entrar a l’illa i no una mesura desmotivadora com és una quarantena forçada que suposaria, de fet, una paràlisi de l'activitat turística», han remarcat.

El coordinador del partit, Damià Moll, assenyala que «abans que tot és la salut de les persones, i controlar els ports i aeroports significa vetllar tant pels residents com pels qui visiten la nostra illa». També afegeix que «davant els nous brots és hora d’actuar amb responsabilitat i adaptar-se a la situació imposant més controls per no haver de tornar a la situació inicial de confinament absolut i no malmetre més el nostre teixit productiu»

La proposta de Més per Menorca permetria «evitar els contagis importats» alhora que es mantendria «la necessària activitat econòmica». Els ecosobiranistes afirmen que d'haver-los fet cas al seu moment, «no viuríem ara aquesta situació de perill sanitari i incertesa econòmica».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tan mal de fer és?, fa 11 mesos

Convendria que se´ls hi fes en arribar a l´illa, perquè vés a sebre quines martingales poden fer!
I si són positius, retornats immediatament. La sanitat que la paguin els seus països.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris