algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
28°

[VÍDEO] Vidal diu el Senat que PSOE i PP «no han tengut collons» de defensar que es respecti la insularitat de les Balears

L'Agrupació Socialista Gomera (ASG) ha aconseguit obtenir el suport majoritari del Senat a una moció en la qual s'insta el govern espanyol perquè aprovi un pla específic per a la reactivació del sector turístic a les Canàries, per la qual cosa el senador de designació autonòmica per Balears, Vicenç Vidal, ha criticat que no s'hagi aprovat cap referència a les Illes Balears.

Vicenç Vidal, ha carregat durament contra el PSOE per no incloure l'arxipèlag balear dins del pacte al qual han arribat amb l'Agrupació Socialista Gomera. Visiblement enfadat, ha retret que «no es reconegui» la singularitat també d'aquest territori.

No obstant això, ha mostrat la seva alegria per la moció que aconseguirà tirar endavant el senador canari, que comptarà amb el suport dels grups que conformen la Cambra Alta i tan sols amb l'abstenció del PNB i ERC, segons han fixat la postura els seus propis portaveus.

Durant el debat, Vidal ha acusat de «submissió» als senadors balears de PSIB i PP per no donar suport a la seva proposta d'inclusió de les Balears a aquesta moció del Senat i ha considerat que «només es pot explicar des de la deixadesa el fet que el PSOE i el PP, davant una moció sobre turisme i insularitat que proposava un pla especial per a Canàries, no hagin fet ni un esment a les Balears i a la possibilitat d'incloure-la».

Segons el senador ecosoberanista, ni Cosme Bonet -senador del PSIB- ni José Vicente Marí Bosó -senador del PP eivissenc-, de qui ha dit textualment que «no ha tengut collons» de defensar que es respecti la insularitat de les Balears. «És patètic que no hagin fet ni un gest per a intentar que Balears tinguin un pla de reactivació que mereixen», ha dit.

Així, ha criticat «el doble discurs» de PP i PSOE en relació «a la defensa dels interesses de la comunitat que deixa qualsevol declaració de la presidenta Francina Armengol o de Biel Company en pura lletra morta». «Avui és un bon dia per a les Canàries i nefast per a les Balears», ha resolt Vidal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tonbi F, fa 11 mesos

El senador Vidal compleix amb la seva obligació que és la de defensar els interessos de tots els ciutadans de Balears i per això té tot el meu respecte i també tindrà el meu vot. Aquest home està donant una lliçó d'ètica i professionalitat a la resta de parlamentaris de les Illes a Madrid, que l'única cosa que fan és dormisquejar en els seus escons o, encara pitjor, votar en contra nostra quan se'ls mana, oblidant-se que l'escó li ho hem donat els votants. El senador Vidal hauria de ser un exemple per als altres, a veure si prenen nota les Proens i Saloms de torn i es posen a treballar per a l'interès general de les Illes que per a això cobren de tots encara que ell@s sembla que ho ignoren i més aviat pereix que han anat a Madrid de pícnic.

Valoració:0menosmas
Per Un aplaudiment pel senyor Vidal, fa 11 mesos

Cap partit d'àmbit nacional espanyol se jugara la seva carrera polîtica per defensar les Illes Balears, perque sap que als caps de la capital no els agrada, que els recordem les desavantatges de la insularitat, ni tampoc les injustícies i els agravis comparatius que se fan entre la nostra terra i les comunitats vertaderanent apreciades.

Valoració:3menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

Aquest home ha tingut alló que als altres els hi caldria tenir, i que ell mateix ha deixat ben clar.
A part d'això, no els iria gens malament demostrar un minim d'amor a la seva terra deixant els interesos particulars que s'intueixen, per tal de conservar el càrrec. No son aquestes les persones que ens convenen. Sr Vidal, té vostè tota la meva consideració i respecte.

Valoració:4menosmas
Per guillem, fa 11 mesos

Per mi i amb molta diferència, es el més clar i millor senador que tenim. Els altres senadors que ens representen en el Senat Espanyol, fan un paper molt trist, passen els mesos a Madrid sense mostrar gens de ganes ni d'interès per defensar les Illes i la seva gent.

Valoració:6menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

Aquest home ha tingut alló que als altres els hi caldria tenir, i que ell mateix ha deixat ben clar.
A part d'això, no els iria gens malament demostrar un minim d'amor a la seva terra deixant els interesos particulars que s'intueixen, per tal de conservar el càrrec.
No son aquestes les persones que ens convenen.
Sr Vidal, té vostè tota la meva consideració i respecte.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris