algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
25°

EUIB demana al Govern sobre l'impacte de la COVID-19 a les residències

Photographer:

Esquerra Unida a les Balears ha demanat aquest dilluns al Govern sobre l'impacte que ha tengut la COVID-19 a les residències de persones majors. «Arran de la crisi sanitària hem vist com la majoria dels contagis de persones majors s'han produït a les residències, i, presumiblement, la majoria dels casos s'han donat a residències de gestió privada i concertada, i algunes d'aquestes han hagut de ser intervingudes pel Govern».

Atès a aquestes dades, EUIB ha registrat una iniciativa al Parlament que conté preguntes referents a les xifres de contagi del virus a les residències de persones majors, segregant les xifres segon la titularitat de la gestió dels centres.

«Amb aquestes dades volem posar de manifest les diferències dins aquests centres residencials, segons siguin públics o privats/concertats. Davant aquesta crisi sanitària els contagis han estat més presents a les residències privades, per aquest motiu demanem que es treguin conclusions al respecte. Sabem que les ràtios de personal a les residències privades i concertades són més baixos que a les residències públiques, i les condicions laborals són ben diferents, tant pel que fa als salaris de treballadors i treballadores com a les càrregues de feina, la qual cosa fa que l'atenció a les persones usuàries no sigui de la qualitat que esperam», han apuntat.

En aquest sentit, han assenyalat que és hora de replantejar el model residencial actual i consideren que una primera passa, és la revisió d'aquestes ràtios de personal. «La situació actual ha posat de manifest que les residències de majors requereixen d'un anàlisi més profund del seu funcionament i hem de posar l'objectiu en retornar-les a la gestió pública. La cura de les persones majors no pot continuar sent un negoci», han finalitzat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per trifaches, tombes tancades, fa dervers d'un any

com filtren els trifaches les notícies en contra del gobierno actual. Quan ells eren poder, tenien segellades per la llei mordassa les pàgines que podien publicar la TOTAL CORRUPCIÓ DEL GOBIERNO NASIONÁ PAÑÓ.
QUÉ FATXES i QUE PODRITS ESTAN.
Ells sols ja són pandèmia !

Valoració:0menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Jo, de entrada, desconfio totalment de les notícies del diari "el mundo".
Tot i que podria ser... hauriem de confirmar la veracitat.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa dervers d'un any

Llegit a la Republica:
Acusen un històric del PSOE d’emportar-se una comissió de 90.000€ per la compra de material sanitari
Segons ‘El Mundo’, l’advocat José María Lafuente hauria exercit d’intermediari en una operació del govern de Francina Armengol.
https://www.larepublica.cat/noticies/acusen-un-historic-del-psoe-demportar-se-una-comissio-de-90-000e-per-la-compra-de-material-sanitari/

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris