cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

MÉS titlla la proposta d'Ábalos de «classista» i recorda que «els drets no es compren»

MÉS per Mallorca ha rebutjat les intencions del Govern espanyol per cercar fórmules perquè els alemanys que tenen residències puguin venir tot i la crisi del coronavirus. La possibilitat, avançada pel ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, suposa segons Neus Truyol, «passar de l'especulació amb l'habitatge a especular directament amb la salut de les persones».

En aquest context la portaveu adjunta de MÉS ha reclamat de manera que en moments com aquests «no ens podem permetre ni frivolitats ni cap proposta que posi en risc la salut. Mallorca no és un mercat on invertir, és un lloc on viure. Exigim respecte», ha assegurat Truyol. La també regidora a l'Ajuntament de Palma, ha qualificat la proposta d'Ábalos de «classista» i ha recordat que «els drets no es compren».

Segons Truyol, «haver comprat una casa, haver fet una inversió, no et dona més drets que a la resta. Tothom ha d'estar baix les mateixes regles del joc i les matines restriccions de mobilitat». A més, Truyol ha destacat que «resulta ben curiós que un govern espanyol que mai escolta les necessitats especifiques de les Illes Balears, presti tanta atenció a una demanda de gent adinerada de terres llunyanes».

Durant una roda de premsa telemàtica, la responsable de política internacional de MÉS, Alice Weber, ha assenyalat que «en moments tan dramàtics com els que estem vivint, el darrer que necessitam són turistes exigint poder fer ús dels seus camps de golf». Segons Weber, «ara mateix el conjunt de la societat està fent esforços vitals i sobrehumans per intentar que tothom recuperi la normalitat. Tot això no pot quedar en un no re, per la intenció d'alguns de venir a passar les seves vacances. Mallorca és el lloc on vivim molta gent, no és el seu parc temàtic».

Segons Weber «tothom hem de ser responsables i defugir de la improvisació a cop d'exigències fora de cabuda, com ara la rebuda per part d'un col·lectiu d'empresaris alemanys. Cal responsabilitat per no fer passes enrere de les que en puguem penedir i que facin malbé».

D'altra banda Neus Truyol ha criticat durament el Govern espanyol per altra qüestió: «mentre no coneixem cap mesura concreta de l'estat per potenciar la cultura, un aspecte essencial de les nostres vides, el govern vol donar suport a la tortura. Exigim al Ministeri que rectifiqui i no inclogui la tauromaquia dins el paquet de mesures per la cultura. Les corregudes de bous s'han d'extingir, no protegir ni fomentar!».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prats, fa dervers d'un any

Conec molta gent que te una segona residència molt més espaiosa qu'l pis on viuen, però per responsabilitat han quedat al pis de Palma. Estam parlant de pocs quilómetres, però han seguit les recomanacions, per que ara venguin els de l'altre punta de món a desfer tot el que hem aconseguit. A mem si no tendrem entre tots la dignitat de queixar-nos i fer-nos respectar.

Valoració:5menosmas
Per Cosme, fa dervers d'un any

Té gràcia que Més s'oposi al dret de lliure circulació dels compatriotes europeus i en canvi es declari partidari de regular tots els il·legals a ca nostra, al marge que la majoria d'aquests europeus amb segona residència siguin tan colonialistes com els sense papers.

Valoració:3menosmas
Per espolier, fa dervers d'un any

Fixau-vos en l'espai que li dediquen segons mitjans (no parl d'aquest) a MÉS quan "ataca" els alemanys.
Som tan innocents que pensam que les elits madrilenyes no han pogut venir el dia que han volgut a les seves segones o terceres residències a les colònies? I els militars per què se mouen per tot l'Estat escampant el virus? Fa un parell de dies varen anar a "desinfectar" zones de la Navarra rural que no tenien ni un cas de coronavirus.

Valoració:8menosmas
Per Xenofobia???, fa dervers d'un any

@espolier : al que hem d'anar alerta es a no deixar-hi la pell per ser uns beneits servils. Ningu nega el dret de la gent a gaudir de les seves propietats, pero en un drama com el que estam vivint, el sentit comu diu que tothom ha d'estar a caseva. I tothom vol dir TOTHOM.

Valoració:12menosmas
Per espolier, fa dervers d'un any

Alerta a no caure en actituds xenòfobes

Valoració:-9menosmas
Per Magdalena, fa dervers d'un any

Quins collons!
Noltros no podem anar a les segones residències, i es pretén que ells sí, que hi tenen dret diuen...

Valoració:19menosmas
Per Que el cessin, fa dervers d'un any

La proposta d'Abalos és propi d'un deficient mental, una il.legalitat. una injustícia, una falta de respecte cap a tots els habitants de les Illes Balears, un delicte contra la Salut Pública, un menyspreu al govern autonòmic i una humil.liació cap a la Presidenta, que és una companya seva de partit.
Auxò se mereix una cassolada.

Valoració:22menosmas
Per I tant!, fa dervers d'un any

Molt ben dit, MÉS.
Segurament Ábalos i els seus volen "subornar" a Alemanya, per qualque assumpte que no esta massa clar de que se tracta

Valoració:14menosmas
Per endavant, fa dervers d'un any

Totalment d'acord.
A més puc confirmar que els extrangers residents aqui, ja siguin alemanys, anglesos o d'altres nacionalitas són els que menys respecten les normes de mascaretes, guants, distancia quan vaig a fer la compra. I si els hi dius algo fan com qui sent ploure i no es banya.

Valoració:19menosmas
Per ???, fa dervers d'un any

Del "señor de la venezolana" (aeropuerto de Barajas), ¿qué cabe esperar?. Me recuerda mucho a Pepiño Blanco y no sé porqué.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris