algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
22°

Més per Menorca exigeix mesures adaptades a la realitat insular per a fer front a la crisi del coronavirus

L'executiva de Més per Menorca s'ha reunit aquest dilluns d'urgència i per videoconferència per a analitzar la crisi del coronavirus. Els ecosobiranistes han acordat quatre punts bàsics que volen fer públics:

En primer lloc, mostren el suport al Govern quan aquest demana mesures més dràstiques per a protegir el territori insular. En aquest sentit, Més per Menorca està a favor que a les Illes es reforci el règim general imposat a tot l'Estat. Això vol dir, per exemple, que es bloquin els ports i aeroports perquè el nombre de contagis es mantengui baix (cal recordar que, especialment a Menorca i Eivissa, hi ha encara molt pocs casos).

En segon lloc, i amb relació al primer punt, critiquen la centralització excessiva del Govern espanyol a l'hora de gestionar la crisi, el que està conduint a una pitjor resposta, perquè no permet l'aplicació de mesures adaptades a la realitat de cada territori. Cal recordar que les mesures de confinament i gestió de ports i aeroports són idèntiques a totes les comunitats autònomes, quan l'ideal seria que s'adaptessin a les circumstàncies de cada de territori, on la incidència de l'epidèmia és diferent. Per posar un exemple, a les Illes –tenint en compte que el nombre de casos és relativament baix– seria molt fàcil evitar l'extensió del coronavirus i protegir la població establint mesures més estrictes d'accés a ports i aeroports; però com que a nivell estatal la situació és diferent, el Reial Decret no preveu res en aquest sentit. Per això, Més per Menorca considera que el Govern de l'Estat «hauria d'haver donat més atribucions a les comunitats autònomes en la gestió d'aquesta crisi».

En tercer lloc, Més per Menorca demana que es doni suport suficient als sectors econòmics afectats, especialment als autònoms, petites empreses i treballadors que puguin quedar a l'atur.

Per últim, el partit ha volgut fer extensiu l'agraïment al personal sanitari, a tots els col·lectius que estan fent feina per aturar la corba de contagi i a aquells que possibiliten el bon funcionament dels serveis bàsics: des de transportistes i personal de neteja, fins a funcionaris i ONG's.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris