nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El Govern espanyol diu que «no té constància» de l'existència de grups d'extrema dreta a les Illes Balears

169047

El Senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal va presentar diverses preguntes al govern entre les quals una que diu «es té controlada l'existència de grups d'extrema dreta a les Illes Balears?»

El govern espanyol li ha contestat que no en té constància: «quant a l'existència de grups organitzats d'extrema dreta a Illes Balears, ha d'assenyalar-se que no es té constància de l'existència d'aquests grups organitzats i estables com a tals i, en concret, en relació amb els participants en la contramanifestació del dia 20 d'octubre, no es va observar que duguessin simbologia preconstitucional ni feixista durant aquesta.

Contramanifestació no dissolta

Sobre el perquè la contramanifestació del 20 d'octubre, quan militants feixistes varen intentar rebentar la gran manifestació contra la sentència del tribunal Suprem espanyol contra els líders independentistes, el govern espanyol explica que «Així doncs cal assenyalar que les forces de seguretat van actuar, en el present cas, en compliment de l'article anterior, de manera que la concentració no comunicada no va ser dissolta en atenció a estrictes motius de seguretat i proporcionalitat. Així mateix, s'informa que els assistents a la contramanifestación varen atendre en tot moment les indicacions de les forces de seguretat» i afegeix que: «Segons els responsables policials allí presents, l'actitud i distància d'aquest grup minoritari d'unes 70 persones que es trobava vigilat per les forces de seguretat, no suposava un risc o perill real per a la manifestació comunicada. A més, una vegada que es va iniciar la marxa de la manifestació convocada per l'Obra Cultural Balear, el grup minoritari es va disgregar en grups més petits, sense cap incident ressenyable, i controlats en tot moment per la Brigada d'Informació i de Seguretat Ciutadana. A més, ha de tenir-se en compte l'article 23 de la Llei orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, que disposa que 'La dissolució de reunions i manifestacions constituirà l'últim recurs'. En tot cas, durant el transcurs de les manifestacions es van establir les mesures de seguretat que marca l'article 23 d'aquesta mateixa Llei.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Foraster, fa dervers d'un any

Només amb mirar es cartell, un ja se dóna compte de sa classe de gent que milita an es J.E.D.E. Es pamflet és tota una declaració d'intencions ((dolentes per descomptat).

Valoració:1menosmas
Per nina, fa dervers d'un any

Segur que tampoc saben qui era ´M. Rajoy´.
Són com s´ altres des PP, C´s i Vox.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa dervers d'un any

Si el gobierno eÑol diu que no en té constància, és el senyal més evident de la poca atenció que hi posen als problemes de les Illes Balears.
Convindria que el govern balear hi posés un minim d'interès i una gran quantitat de dignitat.

Valoració:2menosmas
Per Manca cultura i sobra dolentia, fa dervers d'un any

@Trotecursos: Molts d'ignorants, hi ha!

Valoració:0menosmas
Per totrecursos, fa dervers d'un any

És que a Balears hi ha més gent d'extrema dreta i espanyolista que Murcia

Valoració:0menosmas
Per es pescador de sa cala, fa dervers d'un any

Qui és? Es règim des 80 és fatxum.

Valoració:1menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any

-Això es el que diem posar-se una bena als ulls al igual que fa el PSOE en relació al escandol de corrupció del Rei emèrit i la seva amigueta la Corinavirus,....(qui días pasa anys empeny)

Valoració:5menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

El Govern espanyol només té constància del què li interessa.

Valoració:10menosmas
Per Què passa aqui? Com així els protegeixen?, fa dervers d'un any

Que el govern d'Espanya els ho diguia la gent a la que han apallissat, amenaçat i destrossat els seus bens, que aquests vàndals i terroristes no existeixen.
I en quant a l'intent de rebentar la manifestació, té com a testimonis a tots els que participants d'aquest acte.
Com així, un govern d'esquerres protegeix a a gent perillosa de la ultra dreta? Qui hi deu haver, que no volen que se sàpiga?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris