algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un mapa que ho explica tot: Qui prefereixes de president Puigdemont o Abascal?

La web especialitzada en demoscòpia, Electomania, ha aportat molta llum a la realitat sociològica que es viu a l'Estat espanyol. Ho ha fet amb una sola pregunta que marca perfectament les quatre nacions de l'Estat.

El repte que planteja Electomania és: «imaginem una votació en segona volta a l'estil França, en la qual els dos candidats a la presidència fossin Santiago Abascal (Vox) i Carles Puigdemont (JxCat). Hem preguntat als ciutadans què triarien en aquesta hipòtesi, sense possibilitat de abstenir-se o triar 'cap'».

Electomania ha fet una enquesta amb una mostra de 1.500 persones, que es considera prou representativa i ha plantejat un dilema molt extrem però molt clarificador: si només es pogués triar entre el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal, i el president català a l'exili, Carles Puigdemont, a qui triaria?

'Comunitats'

Per comunitats, les que fan part d'Euskal Herria (País Basc i Navarra), els Països Catalans (Illes Balears, País Valencià i Catalunya) i Galícia, a més a més d'Astúries, opten pel català Puigdemont.

Les que formen l'Espanya estricta (Aragó, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, la Rioja, Cantàbria, Múrcia, Madrid, Extremadura i Andalusia) trien l'espanyol Abascal.

Per partits

Segons el sondeig, dos de cada tres votants del PSOE votarien el president català a l'exili, Carles Puigdemont, abans que el líder del partit ultra Vox, Santiago Abascal.

Els votants d'Unides Podem s'han decantat massivament per Puigdemont, mentre que els de Ciudadanos i PP ho han fet per Abascal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per sebastià, fa dervers d'un any

@ Claro que sí, ,La pregunta es claramente , una cosa tengo clara;... prefiero claramente. Doncs a mí per molt que et repeteixis em sembles molt fosc.

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any

Me pregunto,¿estos Srs.que alegremente opinan,saben realmente lo que significa la palabra fatxa?
Personalmente ,lo dudo.

Valoració:-2menosmas
Per Miquel B., fa dervers d'un any

Doncs jo m´estimo més a una rata que a un fatxa. La rata és previsible i natural, en canvi els fatxes porten la ràbia impresa als gens, són inhumans.

Valoració:8menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any

Hombre, vamos a ver.
La pregunta es claramente tendenciosa, pero una cosa tengo clara; prefiero claramente un mosquito a una mosca cojonera.

Valoració:-7menosmas
Per Es Foraster, fa dervers d'un any

S'enquesta està mal plantejada, és com si te donassin a escollir entre una merda de vaca espanyola i una altra de vaca catalana. Ses dues no deixen d'esser una merda, però com has de triar, ja que te quedes amb sa teva que ja coneixes. Sa qüestió és que, si en aquest país existeix una forta olor a merda, no hi ha dubte que aquesta és de color verd i està escampada per bona part d'Espanya.

Valoració:-3menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

És curiós: també a ses darreres eleccions britàniques quedava meridianament clar que només era Anglaterra qui votava "Brexit" mentre que ses altres nacions (Escòcia, Irlanda del Nord i fins i tot Gal·les, que votà laborisme) votaven "Bremain"

Valoració:10menosmas
Per es pescador, fa dervers d'un any

Es fatxum ha quedat ben retratat.

Valoració:14menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Està claríssim que hem de aconseguir la independència d'aquest país fascista i que ens vol volonitzar i castellanitzar.
Les autonomies amb bilingüisme som les que ens hem d'ajuntar i aconseguir la independència.

Valoració:15menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any

Tambe les illes Canaries opten pen Puigdemont.

Valoració:19menosmas
Per Roi El Cambiador, fa dervers d'un any

Quin nivellot el dels votants espanyols de dreta, feixistes tots.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris