nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Un article de Fulgencio Coll on proposa que Sánchez sigui jutjat per traïció provoca estupor a l'opinió pública espanyola

Un article signat pel general retirat Fulgencio Coll Bucher, actual portaveu del partit d'extrema dreta Vox a l'Ajuntament de Palma, ha provocat que els principals mitjans de comunicació espanyols i també alguns de catalans, hagin mostrat el seu estupor pel que hi diu el militar feixista.

En l'article fa afirmacions com que «Pedro Sánchez és un problema per a la seguretat nacional» i demana que «els poders de l'Estat no han de permetre que el president del Govern en funcions posi impunement en perill la legitimitat institucional de l'Estat o negociï una reforma de l'Estat de contingut i abast desconeguts […] per a fer fallida l'ordre constitucional. I aquest és un comportament que ni és legítim ni es pot consentir d'un president del Govern».

En el seu article, Coll arriba a qüestionar la legitimitat de l'actual representació política del Congrés que debatrà la investidura de Pedro Sánchez, al·legant que «un nombre desproporcionat de partits amb representació afecta la legitimitat» o que «un sistema de partits caduca quan el seu reemplaçament no és consensuat», per la qual cosa proposa aplicar un percentatge mínim de vots a nivell nacional per a entrar en el Congrés i qüestiona la legalitat dels partits independentistes catalans.
«Espanya està políticament malalta des de fa anys», diu. I situa l'origen de la malaltia en l'arribada de José Luis Rodríguez Zapatero a la Moncloa en 2004. «Amb Rodríguez Zapatero es va obrir una època de polítics de segona generació, que confonen la política amb la tècnica electoral, la frivolitat amb una cosa consubstancial a l'acció de govern, l'obsolescència ideològica com a base del pensament polític».

Les seves majors crítiques es dirigeixen a Pedro Sánchez, a qui acusa de «confondre una situació d'insurrecció organitzada amb una pertorbació de l'ordre públic» i recorda que l'article 102 de la Constitució permet que, a iniciativa de la quarta part dels diputats i per majoria absoluta del Congrés, el president del govern espanyol sigui acusat davant la Sala Segona del Suprem «per traïció o qualsevol altre delicte contra la seguretat de l'Estat».

Després d'assegurar que el major problema d'Espanya és «que la conducta d'una persona posi impunement en perill la legitimitat institucional de l'Estat», assegura que Pedro Sánchez «cerca una satisfacció personal sense reparar en què el mal institucional és evident, perquè negociarà una reforma de l'Estat de contingut i abast desconeguts amb una minoritària representació per a fer fallida l'ordre constitucional. I aquest és un comportament que no és legítim, ni es pot consentir, d'un president del Govern».

L'excap de l'Exèrcit demana als «partits constitucionalistes, inclòs el PSOE», que no facilitin la investidura de Sánchez, perquè el canvi de legislació, «per a complir les condicions dels sediciosos és més que una possibilitat» i afirma que «estam davant un problema de seguretat nacional».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per idò sí, fa dervers d'un any

S'ase va dir an es porc "oreiut".

Valoració:1menosmas
Per Vaja, vaja!, fa dervers d'un any

Cadufaire i P: A qui us referiu amb "ell" i "aquest"? Al general retirat o al president en funcions?

Valoració:-3menosmas
Per P, fa dervers d'un any

Tios com aquest haurien d'estar dins la presó.
Com és possible que aquesta manera de ser i fer no sea ilegalitzada.

Valoració:7menosmas
Per Fulgi, fa dervers d'un any

Este señor parece estar senil, esperemos q no se presente al pleno de Palma disfrazado de general.

Valoració:8menosmas
Per indignat, fa dervers d'un any

La legitimitat institucional de l'Estat està en perill quan gent com aquesta, en virtut d'una idea de nació que ells tenen, es creuen amb únics en el dret a decidir quí posa en perill l'Estat.
Que es negi la veu a dos milions de ciutadans posa en perill l'Estat.
Que es negui la plurinacionalitat de l'estat espanyol posa en perill l'Estat.
Els Estats han d'estar al servei de les persones i no les persones al servei dels Estats. Cap nació existeix per sí mateixa, són els seus ciutadans els qui decideixen formar-ne part.

Valoració:18menosmas
Per barrufet, fa dervers d'un any

-Per desgracia el virus del franquisme no es va acabar amb la mort d´en Franco i segueixen sortin "patriotes" de ultradreta per tot arreu com a bolets.

Valoració:16menosmas
Per Cadufaire, fa dervers d'un any

Estic d'acord amb el que diu. Si, tenim un problema de securetat nacional: ell.

Valoració:13menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any

Segons aquest monstre de las "cavernas" el pensament polític vàlid,és el pensament faxiste, el seu, el que no pensi com "noltros" és un sediciós contra "Espeña i la Santa Unidat de la Patria Fatxenda".
Mentras els altres països d'Europa avançen, aquí com els carancs caminam cap enrrera.Si fins i tot Rumanía mos está donant pols, per cert, estan celebrant la caiguda del dictador Ceaucescu i la seva etjecució.
Ja veis, aquí tenim un altre il-luminat que no n'ha fotut ni brot en sa seva vida, és clar, aquesta és l'Espanya que els hi agradava, on eran amos i senyors de tot, jo fent la mili m'enviaren ha un forn de Palma a cobrar ses DOTZE SACAS DE FARINA de 80 Kilos que hi havía deixat un camión d'Intendència, jo hi era, no me inventat res, així eran d'honorables molts de militars de la Espanya de Franco. (ploran se mamella)
Salut i República Països Catalans.

Valoració:15menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa dervers d'un any

Ja deien de Juan March que o acabaven amb ell o ell acabava amb la República. Aquest vol acabar amb la democracia.

Valoració:15menosmas
Per biel, fa dervers d'un any

És perillós aquest fantasma. Molt perillós.

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris