nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Més per Menorca aconsegueix 55.000 euros 'extra' per a ajuts a estudiants que es desplacen

Més per Menorca ha aconseguit, durant la segona ronda de votacions d'aquest passat dimarts al Ple del Parlament, que s'aprovi una de les esmenes «més importants» que havia presentat la formació menorquinista als Pressupostos per a 2020, un increment en els ajuts per a menorquins que es desplacen fora de l'illa per a estudiar, que ara es beneficiaran de 55.000 euros 'extra'.

És la quantitat que el Govern haurà de transferir al Consell de Menorca perquè la institució insular pugui incrementar la partida que hi destina. Així, per al 2020, el Consell ha pressupostat 310.000 euros de fons propis (10.000 més que l'any passat) als que podrà sumar els 55.000 provinents del Govern.

La negociació s'ha fet directament amb el Govern, qui ha transaccionat les esmenes de Més per Menorca 10164, 10165 i 10166, per la qual una part de l'import previst inicialment de la convocatòria d'ajuts de la Comunitat Autònoma (450.000 €) es reparteix proporcionalment entre els consells insulars que també convoquen ajudes.

Fins ara succeïa que, per la incompatibilitat de l'accés a totes dues subvencions (Govern i consells), el fons d'ajut del Govern (que s'hauria de repartir entre tots els alumnes de les Illes Balears) servia, bàsicament, per a subvencionar estudiants mallorquins (ja que el Consell de Mallorca no convoca ajuts). Ara, però, aquests doblers queden repartits de forma equitativa i això suposarà que els estudiants menorquins rebin una quantitat superior quan se'ls atorguin les beques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per eÑe, fa dervers d'un any

A eÑe tan sols s´estudia com no fotre brot, i no els cal anar a les universitats, ni tan sols a la JCI, els amigotes de la caspa ja tenen prou experiència..

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Ahir van fer per TV3 un reportatge de la vida d'Eleuterio Sánchez "el Lute". Vaig pensar que si aquest home, de menut hagués tingut ajudes per poder estudiar, ens hauriem pogut estalviar un delinqüent i hauriem pogut guanyar un possible advocat o empresari com demostra el fet que estant a la presó, va estudiar i treure's la carrera. A EÑÑA els estudis dels fills ens costen una ronyonada, si és que ho podem fer i quan després surten alumnes de valúa professional, se'n han d'anar a treballar a l'estranger i aquests paisos aprofiten els nostres sacrificis. I quants cervells es perden per falta de visió de pais???

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris