muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Podem rectifica a mitges i proposa reduir el plus dels alts càrrecs del Govern procedents de fora

El partit polític Podem ha acordat, després d'una reunió del Consell Ciutadà Autonòmic, proposar la reducció de 22.000 a 12.000 euros anuals el plus per residència que cobrarien els alts càrrecs del Govern procedents de fora de les Balears.

La transacció serà presentada 'in vocce' pel grup Unides Podem dimarts que ve, en la sessió plenària on es votaran els Pressupostos de la Comunitat.

També proposarà, en aquest sentit, que tota despesa «estigui subordinada a justificació per part dels que perceben aquesta compensació, i al control per part del Govern» i que aquest «s'estengui a les dietes de tots els diputats, que fins ara estaven exempts de justificació».

A més, Podem pretén que es tracti d'una compensació amb «caràcter universal» per a tota persona que no estigui empadronada a Mallorca i continuï mantenint la residència oficial a un altre territori.

En aquest sentit, el partit ha acordat que independentment que s'aprovi o no la transacció 'in vocce', la mesura s'aplicarà als càrrecs de Podem i la diferència, ha assenyalat, «anirà destinada a entitats socials de Balears».

Si bé, en cas de no aprovar-se la transacció proposada en el punt inicial, és a dir, que es rebaixi de 22.000 a 12.000 euros anuals el plus per residència, es redactarà una Proposició No de Llei o la iniciativa pertinent en la qual s'instarà a la modificació del mateix en la Llei de Pressupostos.

Podem ha recordat que el debat sobre el plus per residència ha sorgit d'una esmena a la Llei de Pressupostos de 2020 presentada per la formació MÉS per Menorca i ha insistit que el cobrament d'aquesta compensació «està regulat per Llei des de fa anys» i que «cap formació política havia plantejat fins ara la seva supressió».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ambròs, fa dervers d'un any

"Podemos pretén que es tracti d'una compensació amb «caràcter universal» per a tota persona que no estigui empadronada a Mallorca i continuï mantenint la residència oficial a un altre territori". Magnífic, simplement per estar empadronat (o empadronar-se) a la Península qualsevol alt càrrec podria cobrar un plus de 12000 euros. Quines eminències! Tenim el que ens mereixem?

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

Si ya la reducen a la mitad, viene a demostrar la mala conciencia que tienen ante un presunto abuso. ¿Cómo que 22.000 euros al año?. Llevaban 20 años cobrándolo y nadie decía nada y menos los que se lo embutxacaban.

El que quiera venir que venga (mejor si no lo hace), pero cobrando el sueldo y nada más.

Cuantas personas tirarían cohetes si pudiesen disponer de esa cantidad. Seguro que el clima cambiaría. Entre "bufandas" y chalets, uno ya no cree en nada.

Valoració:1menosmas
Per Lluís Martí, fa dervers d'un any

Votar un partit que posa l'efígie dels seu messiànic líder a la papereta ja és un deliri i pensar que una gent que fins llavors passava de tot i ara ha descobert l'acció política pot arreglar alguna cosa, és una ingenuïtat. Al final, malgrat els programas i algunes bones intencions, són més centralistes, més prepotents i més inútils que els partits d'esquerres que ja teníem. I a sobre el sector més honest està en vies d'escindir-se.

Valoració:5menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

"[...]Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí.

[...]

Vaig pastar la llengua amb la meva Art,
vaig fer que la ciència parlàs català.

[...]

Abans, per un càrrec, era condició
de ser català i no d'altra nació.[...]"


(Guillem d’Efak, 1980)

Valoració:4menosmas
Per Feliu, fa dervers d'un any

Ja que hi som, seria bo revisar i controlar també també les dietes de desplaçament, de viatges, de representació i de menjars. El complement per habitatge de 12.000 hauria de ser justificat amb la presentació de les factures de lloguer corresponents o no cobrar-lo per innecessari (si l'interessat viu a casa d'un familiar, per exemple). Convé que això quedi resolt aviat perquè pot arribar a ser un corc com ho va ser el complement 21.

Valoració:8menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

No hi ha gent qualificada a les illes per exercir el càrrec?

Valoració:12menosmas
Per Ex votant de Podem, fa dervers d'un any

Queda clar, vosaltres ja vau trobar la llei feta i la vau aprofitar, faltaria més, ara ja sou casta. Passem ratlla, i a una altra cosa, oi? I jo, il·lús de mi, que em vaig empassar el que preteníeu dignificar la política i acabar amb els privilegis dels qui només representen a les seves pròpies butxaques. O volíeu dir només fins que us donessin una cadira per a apuntar-vos al festí? Quant cinisme i quanta cara dura hi ha en aquest país. Em sento defraudat i impotent davant un panorama polític que s'assembla més al joc de les cadires que a un quefer ordenat al bé comú.Es desolador, no sé ja a qui votar sense que el meu vot acabi convertint-se en el paper higiènic d'alguns.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris