cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
27°

El Govern no modificarà el plus de residència de 22.000 euros als càrrecs de fora de les Illes

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha informat que l'executiu autonòmic «no preveu modificar la indemnització per residència de 22.000 euros anuals que cobren alguns càrrecs que en el moment de la seva elecció no es trobaven residint a Mallorca», si bé ha assegurat que es revisarà «si hi ha una mínima irregularitat» en algun cas.

En roda de premsa posterior a Consell de Govern i demanada per aquest tema, Costa ha insistit que «no és un plus, sinó una indemnització que, a més, està regulada des de fa 20 anys, des del 2000». Actualment, hi ha prop de 15 persones que reben aquesta quantia.

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, va defensar aquest dimecres el complement, demanat per les informacions aparegudes en el Diario de Mallorca que posen de manifest que «els alts càrrecs de Podem fitxats de la península cobren un plus de 22.000 euros anuals». «No em sembla exagerat coneixent que el legislador, quan ha establert aquesta quantitat, ha valorat quines són les circumstàncies que obliguen a establir-la».

Per la seva banda, Més per Menorca ha anunciat que manté una esmena als Pressuposts de 2020 perquè s'elimini aquest plus. Els menorquinistes consideren que hi ha persones vàlides a les Illes Balears per a ocupar aquests càrrecs però que si el Govern, així i tot, vol designar algú d'una altra comunitat autònoma, no han de percebre aquest complement.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa 8 mesos

"[...]Tot el món conegut
volia confegir,
me deien Ramon Llull,
català mallorquí.

[...]

Vaig pastar la llengua amb la meva Art,
vaig fer que la ciència parlàs català.

[...]

Abans, per un càrrec, era condició
de ser català i no d'altra nació.[...]"


(Guillem d’Efak, 1980)

Valoració:0menosmas
Per jon, fa 8 mesos

son tán curts de gambals,que no volen reconeixer que fà 20 anys que es fà malament.En Company,també té un bon callar.

Valoració:3menosmas
Per I tant, fa 8 mesos

Al ser un plus y no una indemnización, ya estoy más tranquilo. O sea que las cosas reguladas desde hace 20 años, no se puede tocar, ni modificar ni eliminar.

Además de pequeños, somos infelices y con complejo de inferioridad. Son unos 15, o sea 330.000 euros. Una bagatela. Es que a veces por dos gordas armamos un lio de mil pares de demonios.

Valoració:-1menosmas
Per segur, fa 8 mesos

Aquest govern te molts de dobbers. I si no, impost per amunt. No mireu prim, que es darrer tancará sa porta. Si n'hi ha.

Valoració:8menosmas
Per Joan, fa 8 mesos

No justifiquen lo injustificable. Que poco sentido de la responsabilidad de los responsables. Cuando hay gente que no llega a fin de mes. Esto es un abuso. No hay. Algún mallorquín para ocupar algún puesto? Creo que no saben lo que se traen entre manos, a eso llamamos ineptitud. Donde está el concurso público para cubrir las plazas quién juzga si tienen capacidad y mérito. Para ocupar los puestos

Valoració:11menosmas
Per Sebastià, fa 8 mesos

22.000 €UROS que no els cobra tothom, son només per "indemnitzar per la residència" és a dir que, potser vénen com a castigats? Indemnitzar no sembla la raó més adient. Però com que estàn acostumats a que la gent s'ho empassa igualment, doncs, vinga, l'any que ve, més ... i catifa vermella. I potser encara ens haurem de sentir "en castellano"...

Valoració:9menosmas
Per Tivasdan, fa 8 mesos

I com què n'hi ha a Madrid que fan lo mateix, com si visquessin fora i tenen vivenda a la Capital del regne... no ho han de fer ells? Com tothom... El que passa és que haurien de llevar aquest complement per a TOTHOM. Què potser no cobren un sou més que suficient per fer front a un lloguer a qualsevol banda del país?

Valoració:13menosmas
Per jbm, fa 8 mesos

Pocavergonyes, lladres, sucursalistes, colonialistes, etc.

Valoració:17menosmas
Per Macia, fa 8 mesos

Uep! i jo que em pensava que aquestes coses ho feien nomes es partits de "La Casta". O es que ara aquesta gent de PODEMOS, tambe son des clan de "La Casta"?

Valoració:17menosmas
Per F.S.B., fa 8 mesos

"La casta política"...vergonyós!
I parlam de Podemos...perqué dels altres polítics ja ens ho podiem pensar però d'aquests ...molta gent creia que eren diferents.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris