algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Terol ja existeix pel govern espanyol: hi envia 30 milions d'euros per reial decret

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat aquest passat dissabte un reial decret per a la concessió directa d'una subvenció de 30 milions d'euros a Aragó per al finançament d'inversions que afavoreixin la generació d'activitat econòmica a la província de Terol.

Es tracta d'un reial decret aprovat pel Consell de Ministres, que també va acordar un conveni entre l'Administració General de l'Estat i el Govern d'Aragó «per a fomentar el desenvolupament econòmic de la província de Terol i la correcció dels desequilibris existents», pel qual aquesta comunitat aportarà altres 30 milions d'euros.

Segons va explicar el govern espanyol, aquesta subvenció «té caràcter singular per les significatives desigualtats territorials internes que concorren en la comunitat autònoma, i en concret a la província de Terol, on el desenvolupament econòmic està fortament condicionat per les seves limitacions demogràfiques, condicions estructurals i dificultats de connectivitat amb els grans eixos de comunicació del país».

Concretament, Terol té una densitat de 9,09 habitants per quilòmetre quadrat, la segona més baixa d'Espanya, i el 24% dels seus habitants té més de 65 anys d'edat, encara que les projeccions de l'INE indiquen que en 2033 ascendirà fins al 30% del total.

Entre la concessió directa aprovada pel Consell de Ministres i l'aportació de la comunitat d'Aragó, es constitueix el denominat Fons d'Inversions de Terol (FITE). A més, el conveni signat per totes dues administracions corresponent a 2019 preveu una aportació addicional de la comunitat autònoma «per a regularitzar situacions derivades d'anys anteriors per a donar cobertura a projectes encara pendents d'executar íntegrament».

Respecte a altres convenis anteriors, el nou presenta la novetat de tenir vigència pluriennal «amb la finalitat de garantir la continuïtat dels projectes l'eficàcia dels quals requereix d'un període de diversos anys», segons va explicar el govern espanyol.

En el conveni s'identifiquen un total de vuit línies d'actuació o tipus de projectes que tenen una triple finalitat: millorar la mobilitat i connectivitat interna a la província, incentivar l'activitat econòmica i millorar el benestar social i la qualitat de vida dels habitants de la província.

Aquesta ajuda arriba en ple període de negociacions per part del PSOE amb altres formacions polítiques per a aconseguir els suports necessaris a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Entre els plans del PSOE es troba sumar el suport del diputat obtingut per la formació Teruel Existe en les passades eleccions generals del 20 de novembre, Tomás Guitarte.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any

@Tothom és més intel.ligent que noltros

Tú lo has dicho.
Cuando tienes razón, tienes razón.

Valoració:0menosmas
Per I tant!, fa dervers d'un any

@Luís.
D'acord amb vostè. És una injustícia i una discriminació, que els vots dels habitants d'unes comunitats valguin més que els d'altres, el mateix que els vots d'uns partits sobre altres. És una discriminacio que vulnera els principis constitucionals, però que ningú mou un dit per arreglar ho.

Valoració:3menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Terol ha aconseguit aquest diputat amb una miseria de vots que a Barcelona no n ´hauria aconseguit ni les engrunes, però la llei electoral està com està per benefici de llocs com aquest i si són molt espanyols i anticatalans doncs encara més.

Valoració:6menosmas
Per Tothom és més intel.ligent que noltros, fa dervers d'un any

Me pareix molt bé pels terolesos, els dono la meva enhorabona.
Els que se mereixen clotellades son els balears, que se pensen que els partits d'aqui son partits desestabilitzadors i se neguen a veure que la seva gent treballa bé. I que quan els doblers que ens torna Madrid, que son menuts, comparat amb tot el que els enviam, o en tot el que reben altres comunitats que donen menys, i no se poden cobrir totes les necessitats, els forasters fatxes que miren per damunt de l'espatlla als d'aqui, junt amb els gonelles mals balears, escampen pels bars i pels comentaris dels diaris. que és perque "s'han tudat" els doblers en classes de Català i en cultura en general així com donant pagues als immigrants.
I ara, hem pogut assebentar nos de que Terol existeix, però que els beneits fatxes i mentiders també existeixen.
Si Terol ha assolit que li facin cas sense aportar cap dobler, imaginau vos les Illes Balears, que son un un dels tres motors econòmics d'Espanya si no ens farien, de cas..
Però els pilotes no aprendran la lliçó i quan se torni a votar, abans votaran al feixisme més radical i destructiu, perque arrassi el nostre petit país* d'una vegada. que no donar una oportunitat als nostres propis partits, no fos cosa que de sobte estimàssim la nostra terra tant o més que a Espanya.
*Les Illes Balears son un país i Espanya és un estat-nació.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris