cielo claro
  • Màx: 14°
  • Mín:

Vox presenta una proposta de llei per a derogar la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Balears

El Parlament va aprovar el 27 de març de l'any passat, amb un ampli consens amb la major part dels articles, la Llei de Memòria i Reconeixements Democràtics de les Illes Balears. La iniciativa legislativa va ser exercida conjuntament pels grups parlamentaris Socialista, Podem Illes Balears, MÉS per Mallorca i Més per Menorca.

Ara,el partit d'extrema dreta Vox la vol derogar. El president de Vox a les Balears, Jorge Campos, ha anunciat que la seva formació ha presentat una proposta de llei per a derogar aquesta llei perquè diu que «promou la divisió i confrontació entre espanyols»

Segons ha opinat Camps en roda de premsa, la llei que pretenen derogar «tracta de soscavar la legitimitat de la monarquia parlamentària» i «deixa clar que la Constitució no va ser prou democràtica».

Contingut de la llei

La llei s’estructura en sis títol i s’articula en quatre eixos principals: el dret a la veritat, el dret a la memòria democràtica, el dret a la reparació i reconeixement de les víctimes i les garanties de no-repetició.

La llei té per objecte una quàdruple finalitat: l’establiment de polítiques públiques de memòria democràtica, és a dir, totes aquelles polítiques per garantir la reparació d’aquelles persones, grups i col·lectius que varen patir repressió durant la guerra civil i la dictadura franquista, i per reconèixer la contribució de totes aquelles persones, grups i col·lectius que des de diferents ideologies han contribuït a la democràcia. També vetllar pel coneixement i la difusió de la història de les Illes Balears durant la II República, la Guerra Civil, la Dictadura franquista, la Transició i l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia l’any 1983, com a llegat cultural de les Illes Balears; garantir que els espais de convivència siguin espais per a la cultura democràtica i la concòrdia, així com reconèixer la tasca de les entitats memorialistes per restituir la memòria de les víctimes i reclamar justícia; i, finalment, rebutjar i impedir qualsevol manifestació que suposi un reconeixement del franquisme o una exaltació de la sublevació, la Dictadura franquista o el mateix dictador.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vius!, fa dervers d'un any

La memoria la duim incorporada!
NO LA PODRAN ABOLIR MAI!
Que en són de curs de gambals!
Jo d´ells aniria en compte! Quan siguem independents també tendrem memoria.

Valoració:2menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa dervers d'un any

Ja ho vaig dir en una altra ocasió, aquesta gent cobra de nosaltres per no fer res. Només posa plets i és un incendiari. Aquest partit se l'ha de il·legalitzar d'una vegada, és il·legal cobrar amb doblers públics.

Valoració:6menosmas
Per Uroooooo!, fa dervers d'un any

A veure si ens treim la peresa de damunt i ens posam a fer feina, per il.legalitzar a aquesta guarda de franquistes i de falangistes perque sonabsolutament anticonstitucionals.
O els il.legalitzam noltros, o ells acabatan il.legalitzant a tots els altres partits i se quedaran ells tots sols, comandant i fent desastres.

Valoració:13menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

Són franquistes, que esperàveu?

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris