algo de nubes
  • Màx: 10°
  • Mín:

MÉS per Mallorca convoca una assemblea per a decidir si concorrerà a les eleccions espanyoles del 10 de novembre

19-09-2019

Davant el fracàs de les converses per a aconseguir la investidura d’un nou govern a l’Estat espanyol, l’executiva de MÉS per Mallorca ha explicat aquest dimecres que lamenta la «incapacitat de les forces polítiques progressistes amb representació a Madrid d’arribar a una entesa».

La dissolució de les Corts i la repetició electoral és una «molt mala notícia» per les Illes Balears perquè es dona en els moments previs a la negociació d’un nou sistema de finançament així com el desplegament d’una part fonamental del REIB, han expressat. A més, remarquen, impedirà que es puguin «recuperar drets socials perduts durant els anys de crisi o derogar, entre d’altres, normes com la reforma laboral. Tot, enmig d’una conjuntura política inestable d’auge de l’extrema dreta i també econòmica que podria entrar en recessió i que precisa de governs estables i de pressupostos que ajudin a corregir la situació. És més, amb la convocatòria electoral serà el tercer any que s’aplicaran els comptes aprovats pel ministre del PP Cristóbal Montoro».

Des de MÉS per Mallorca creuen que marginar els vots sobiranistes «ens ha conduït fins aquí perquè a Madrid han actuat més en en clau interna que no pensant en les necessitats dels ciutadans. És un error i una irresponsabilitat».

Per tant, l’executiva de MÉS per Mallorca ha convocat militants i simpatitzants a una Assemblea General el proper dia 23 a les 19.00 h per a parlar de les eleccions estatals i hi proposarà concórrer a les eleccions amb la mateixa fórmula que a les passades eleccions estatals, amb Esquerra, Més per Menorca i Ara Eivissa i altres formacions que s’hi vulguin sumar.

«Consideram imprescindible que l’electorat progressista, ecologista, feminista i sobiranista de les Illes Balears tengui un referent a qui votar, però que també la gent que cerqui una formació responsable i capaç d’arribar a acords enmig de la decepció i desencís generalitzats», han explicat.

Així mateix, també han anunciat una campanya «amb el mínim cost possible com a denúncia d’unes eleccions fruit de la irresponsabilitat dels líders estatals que ni la ciutadania ni nosaltres desitjàvem».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa 5 mesos

Tots els partits nostros haurien d'anar junts. I si hi ha discusio per l'ordre dels partits a les llistes, que se faci un sorteig.
MAI COM ARA HAVIEM NECESSITAT TANT ESTAR REPRESENTATS A MADRID.
I tanmateix ja hem vist perque serveix el mal anomenat "voto útil".

Valoración:0menosmas
Per T, fa 5 mesos

No hem de menester cap llista nostra¡propia,que no arribi mai a tenir un diputat.
Es responsabilitat de MES¡propasar un candidat independient que pugui esser votat tan PER en Font,com PER en Pastor,i fins i tot PER Esquerra.

Valoración:3menosmas
Per mateu, fa 5 mesos

Doncs per jo, MÉS si que s'hauria de presentar-se a les eleccions legislatives espanyoles sí o sí per intentar d'una vegada tenir una veu pròpia al Congrés i que MÉS per Mallorca vagi amb MÉS per Menorca, Ara Eivissa i ERC amb el suport de Gent per Formentera.
Si el Pi vol integrar-se amb els partits que he mencionat, per mi em va bé per defensar Balears.

Valoración:4menosmas
Per nofret, fa 5 mesos

Si MÉS aconsegueix sumar a la seva candidatura, alguna força més de les situades a l'esquerra del PSOE, potser una bona aposta i val la pena presentar-se. Però si es per a repetir la campanya electoral amb les mateixes forces que a les darreres, millor oblidar la idea i esforçar-se per fer un bon congrés inclusiu, que curi les ferides del sectarisme que darrerament es poden intüir.

Valoración:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris