nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Galmés: «Maldament les quimeres del Pacte, el 12 de setembre és l'autèntica Diada de Mallorca»

12-09-2019

El portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, juntament amb la resta de consellers del PP, han fet una ofrena floral a la tomba del rei Jaume II a la Seu amb motiu del 12 de setembre, data que ells consideren Diada de Mallorca. Així, Galmés ha volgut remarcar que «maldament les quimeres del Pacte, el 12 de setembre és l'autèntica Diada de Mallorca».

El 12 de setembre va ser una data decidida, el 1997 pel el Consell de Mallorca presidit aleshores per Maria Antònia Munar, davant la perplexitat d'historiadors i els sectors intel·lectuals, com a Diada institucional de Mallorca.

La Diada fixada el 1997 va fracassar ja que mai no ha estat una festa viscuda pel conjunt de la població i, malgrat la quantitat de recursos econòmics i humans que s’hi han destinat al llarg d'anys, no va arrelar ni superar l’àmbit estrictament institucional.

«Quan tornem a governar, recuperarem la Diada del 12 de setembre», ha reivindicat el portaveu del Grup Popular al Consell de Mallorca qui també ha afegit que «és un dia molt especial i important per a tots els mallorquins i l'esquerra no hauria de haver canviat una tradició com aquesta».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per indignat, fa 8 mesos

@Teresa, La diada de Mallorca es celebra el 31 de desembre. No s'ha de confondre amb la manifestació amb motiu de la diada que es celebra el dia 30. Ambdues coses van relacionades però no és el mateix.

Valoració:4menosmas
Per escardapenyes, fa 8 mesos

Amic tens tote la raó, anava en presses i ho vaig veure quan estave publicat, vaig fer traducció, perdonau,peró en ser aprop dels setanta feim algun cadufo.
Salut i República Països Catalans, seguiré aprenent l'ortografía per defensar la nostra llengua, peró oralment crec que en sé més que la majoria de joves,(no és crítica, és esperiència) i veig moltes paraules que s'han perdut i em sap molt de greu,deia el meu blonco.

Valoració:2menosmas
Per picor, fa 9 mesos

Amic. No és " nit vella", castellanisme, és Nit de Cap d' Any.Salut.

Valoració:1menosmas
Per Sebastià, fa 9 mesos

Galmés, si voleu "recuperar" la Diada quan torneu a governar, ja em quedo molt més tranquil... Vosaltres aneu pel cami de la Cayetanorèxica, creguda i pressumptuosa, que va treure tants vots a Catalunya que ja no l'hem tornat a veure... NI GANES. Aixó sí, pontifica com si fos un dels savis de Grecia.

Valoració:0menosmas
Per Son rars, fa 9 mesos

Si abans no hi haves hagut un trenta u de desembre, tampoc s'hauria duit a terme el dotze de septembre, la Carta de Franqueses del Regne Privatiu de Mallorca.
I respecte a l'acte semi institucional, encara la ofrena del PP, amb la senyera, encara és correcta, pero la de vox, amb la bandera espanyola i l'anagrama del seu partit, pertorbara la pau del rei mallorqui.
Com aixi deven fer aquestes comediotes, si els fa tanta picor lo mallorqui com lo catala, i només volen la Espanya castellana, flamenca i canyí? Son tan espanyolistes, que per ells la Reconquesta castellana és un acte heroic, pero la Reconquesta catalana fou un genocidi.
I jo no sé perque perd el temps, parlant d'aquesta gent rara.

Valoració:7menosmas
Per Carles Quatrecases de Monfort i fortuny, fa 9 mesos

Són quatre titelles, els falta coratge cívic per defensar el que els pertany. Crec que són tan nocius per a la nostra cultura com ho és Vox o Cs.

Valoració:6menosmas
Per Francesc, fa 9 mesos

una llàstima veure els mallorquins de la fotografia. Jo vull mallorquins bons, cultes, fidels a la història, i recordant sempre el mal que l´estat espanyol ha fet a la nostra mismitat. Vull mallorquins i illencs entregats a la nostra cultura fins a la mort, fins a la mort absoluta.

Valoració:6menosmas
Per Pilis, fa 9 mesos

Deu ser la diada dels polítics, Sr. Galmés les festes la fa el poble.

Valoració:7menosmas
Per escardapenyes, fa 9 mesos

@ Teresa, estic d'acord en tú, peró també haurás de regoneixer que la nit vella no és per fer una manifestació.
Per el demés entenc que te dirigeixes a Galmés,aquest ex revolucionari de jove catalanista, ara esPPanyolista€€=a la butxaca i que és foti la dignitat i el orgull,¿ ó és que era de Uniö Mallorquina aquest cagallástimes ? Madrit i el PPOWER Judicial de'n Jaumet Matas varen comdennar la MAM.
AAaarruixxx als gonellas renegats.
Salut i República Països Catalans, defensem lo nostro, com me deia un vell socialiste " d'Espanye no vull ni salut," va estar cinc anys al penal d'Illetes.

Valoració:6menosmas
Per teresa, fa 9 mesos

La diada de mallorca hauria de ser dia 31 de desembre(no dia 30 com la celebren avui en dia) i si no t'agrada te'n vas d'una punyetera vegada, que ens diuen xenofobs, però és que ens ho fan ser... odien,els mallorquins, odien la llengua de Mallorca, odien tot el que tengui a veure amb la cultura de Mallorca després es queixaran si els deim que son uns colons, perquè no se'n van si ens odien tant?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris