nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El Govern envia Francesc Antich d''ambaixador' de les Balears a Madrid

El Consell de Govern ha nomenat aquest divendres l'expresident del Govern, Francesc Antich, comissionat autonòmic de Balears a Madrid durant els quatre anys de legislatura mitjançant un decret que regula la figura i l'abast d'aquest càrrec.

Segons ha explicat la portaveu de l'Executiu autonòmic, Pilar Costa, aquest òrgan representarà institucionalment al Govern a Madrid i servirà com a 'suport i col·laboració' en el desenvolupament del procés normatiu en relació a les iniciatives del Govern que afectin les competències o interessos de les Illes.

Així mateix, el comissionat també s'encarregarà de vetllar pel compliment de l'Estatut d'Autonomia i de recollir la informació que sol·liciti la presidenta del Govern, Francina Armengol, i els consellers respecte a les actuacions de l'Estat que suposin interessos econòmics, socials, sectorials i professionals de Balears.

Experiència

Costa ha explicat que la figura «no es crea de nou», ja que el plantejament ja existia, si bé en la darrera legislatura no va arribar a cobrir-se perquè «no hi havia perfils disposats a traslladar-se a Madrid i la vacant no va arribar a bon port».

No obstant això, per a aquests nous quatre anys «s'ha vist una bona oportunitat» per a «rellançar la idea de defensar els interessos de les Illes, governi qui governi».

La consellera de presidència ha remarcat la «llarga i àmplia experiència» d'Antich, per la qual cosa des del Govern han considerat «oportú» aprofitar-la «en favor de les polítiques de les Illes i de les relacions amb les entitats estatals».

Cal recordar que Francesc Antich va ser president del Govern en dues legislatures i, així mateix, parlamentari en el Congrés dels Diputats i senador de les Corts Generals.

Preguntat pel cost d'aquest càrrec, Costa ha informat que el seu sou serà de 58.000 euros anuals, igual que les secretaries autonòmiques, i que s'ocuparà un pis --propietat del Govern-- a Madrid que, fins al moment, estava tancat.

Amb tot, ha conclòs que la figura del comissionat està prevista en la Llei 1/2019 i el nomenament s'ha fet efectiu per a «donar resposta a la necessitat de mantenir una activitat constant de seguiment i avaluació de les relacions del Govern amb les institucions d'àmbit estatal».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquí des plá, fa dervers d'un any

Brou a s'holla, resucita en Mesquida i ara n'Antich, no se qui és que mos castiga continuament, tots és llepes cap a Madrit.
¿ Perqué no i enviau en Biel Majoral que també és de Algaida ?
¿Que té aquesta terra nostra, que congría traidors, diputats i senadors..................
Amb aquestas herbas mollas aquí se mos fará el que vulguin a Madrit, acab, perque no és que me cansi, és que aixó me rebenta.
Visca tots els que lluitan per tot lo nostro.

Valoració:2menosmas
Per mariner, fa dervers d'un any

Tan sols hi són i hi volen ser per a cobrar. Tots los deures que hi pugui haver són foteses que es resolen entre amiguets.

Valoració:4menosmas
Per Gustí, fa dervers d'un any

I de lo mio què?

Valoració:4menosmas
Per Jo, fa dervers d'un any

No hi ha manera de llevar-se les paparres del damunt. Amb tant de senador, diputat i comissionat autonòmic estam salvats. Quina vergonya de representants que tenim.

Valoració:8menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Margalida, aixó ja sembla més aviat la tongada de "portes obertes".

Valoració:5menosmas
Per Margalida, fa dervers d'un any

Totes aquestes corregudes per intercanviar càrrecs, vol dir que no és allò anomenat portes giratòries?

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris