algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

L'OCB considera decebedors els Acords de Govern

L'Obra Cultural Balear ha fet una «primera anàlisi» dels Acords de Govern subscrits pel PSIB-PSOE, Unides Podem i MÉS per Mallorca que s'han d'implementar durant la Legislatura 2019 – 2023 i els considera, «en general, magres i decebedors.»

Segons l'OCB, «en matèria de política lingüística els acords són, gairebé inexistents i es limiten a alguna declaració de bones intencions i a la posada en marxa d'una oficina de drets lingüístics que fa dos anys que hauria d'estar en funcionament, ja que es va dotar pressupostàriament en els dos anteriors exercicis».

l'entitat degana en la defensa de la llengua catalana afirma que «Resulta frustrant comprovar com els nous governants, davant el repte de la normalització de la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana, adopten una actitud poruga i infantil i, sembla que pensin que ignorant la qüestió, aquesta deixa d'existir».

L'OCB també considera que els Acords de Govern en matèria de política cultural són «relativament satisfactoris pel que fa a les infraestructures culturals, però absolutament frustrants en matèria de suport a la creació cultural i en cultura jove».

Igualment, l'OCB considera que els Acords de Govern en matèria d'Educació són «correctes i esperançadors».

Finalment, des de l'OCB s'analitzen els Acords de Govern com a «poc ambiciosos i, fins i tot, resignats» en matèria de Finançament i Autogovern i «molt poc realistes en matèria de Participació Ciutadana».

Davant tot això, l'OCB es compromet a «mantenir-se vigilant tant en el seguiment de dels polítiques desenvolupades, com en el compliment de la legalitat vigent en matèria d'usos lingüístics», i recorda que el Consell de Govern del dia 21 de desembre de 2018, el darrer de l'any passat, va aprovar el 'Decret sobre l’ús de les llengües oficials en l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears' que «és d'obligat compliment per a tots els càrrecs públics de les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa dervers d'un any

Nunca va a alcanzar.

En la lengua se ve la sacralización de valores, como Dios o el patriotismo, para alimentar conflictos políticos inacabables.
De esto come esta gente que dice hacerlo por la "cultura"

Valoració:-11menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Podrien haver donat a MÉS la conselleria de Cultura, que és una conselleria fluixa si al govern no l'interessa la cultura, però pot fer se molt important si se li dediquen esforços, treball i recursos.

Valoració:13menosmas
Per Antoni, fa dervers d'un any

Pepeta, és evident que fort no s'hi posa gens. Només cal que miris quins acords que han signat. És molt decebedor.

Valoració:12menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Aquest govern sempre es queda curt en qüestió de llengua...
I en altres temes ens pren el pèl, pq no acompleix les promeses.
Esper que MES es posi fort en exigir els nostres drets. Perquè si no ho fa, serà la darrera vegada que els votam molta gent.

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris