nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
12°

Oliver (MÉS): «Som el primer govern d'esquerres a Manacor després de 30 anys»

MÉS per Mallorca i les seves candidatures afins tendran 12 batlies al llarg del mandat

Miquel Oliver ha estat investit com a nou batle de Manacor.

M.N./Ultima Hora

MÉS per Mallorca, les coalicions en què participa i els seus diferents aliats i referents municipals, tendran «un pes decisiu en la conformació de majories sobiranistes» a bona part dels ajuntaments de Mallorca que s'han constituït aquest dissabte.

L'investit com a batle de Manacor per MÉS-Esquerra,Miquel Oliver, ha assegurat que «som el primer govern d'esquerres després de 30 anys i actuarem des del republicanisme i el respecte per allò públic».

Per part seva, la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha volgut destacar que «és un projecte municipalista, obert, inclusiu, participatiu i engrescador que té els seus fonaments en polítiques socials, ambientals i de reforç de la nostra identitat, llengua i cultura» i s'ha mostrat orgullosa de poder reprsentar «l'ecosobiranisme i les polítiques progressistes de MÉS per Mallorca».

Així mateix, MÉS té un paper fonamental en molts de governs on no ha pogut aconseguir la batlia però es conformaran governs progressistes. Un d'aquests municipis és Palma. El candidat de MÉS per Palma i tinent de batle de Benestar Social i Cultura, Antoni Noguera, ha destacat que «donam continuïtat a molts d'ajuntaments de les polítiques verdes de MÉS en el cas de Palma d'una forma clara i contundent amb la supressió del tram V del segon cinturó i amb l'aposta per la limitació de creuers».

Cal destacar el gran pes municipalista de MÉS per Mallorca, les candidatures en què participa i tot el sobiranisme progressista arreu de l'illa. Aquesta sensibilitat suma uns 135 regidors i regidores i que tendrà 12 batlies al llarg de la legislatura. A més, la formació o els seus diferents aliats i coalicions municipals representaran la primera força d'oposició als plens de fins a 17 municipis.

Els batles i batlesses de les candidatures de MÉS per Mallorca i afins a MÉS que han estat elegits aquest dissabte o que seran investits més endavant en funció de diferents pactes de govern són els següents:

1. A Andratx, Joan Manera (MÉS per Andratx) serà batle el tercer any del mandat gràcies a un pacte amb els socialistes i El Pi.
2. A Búger, José Luís Pons (MÉS per Búger) ha estat investit batle.
3. A Bunyola, Andreu Bujosa (Esquerra Oberta) serà batle amb majoria absoluta.
4. A Deià, Lluís Apesteguia (Agrupació DEIÀ) també serà batle amb majoria absoluta.
5. A Esporles, Maria Ramon (PAS-MÉS per Esporles) repetirà com a batlessa quatre anys més amb majoria absoluta.
6. A Lloret de Vistalegre, la majoria absoluta d'Endavant Lloret permetrà a Antoni Bennàssar ser batle quatre anys.
7. A Llubí, Magdalena Perelló (MÉS per Llubí) repetirà com a batlessa amb majoria absoluta.
8. A Manacor, Miquel Oliver (MÉS-Esquerra) serà batle quatre anys gràcies a un acord amb els socialistes i Unides Podem.
9. A Mancor, Guillem Villalonga (MÉS per Mancor) governarà amb majoria absoluta.
10.A Montuïri, Joan Verger (MÉS per Montuïri) serà batle quatre anys. El PSIB-PSOE s'incorporarà al govern municipal.
11.A Santa Eugènia, Joan Riutort, de la candidatura Feim Santa Eugènia, tendrà els dos darrers anys de batlia del mandat en virtut d'un pacte amb el PSIB-PSOE.
12.A Santa Maria, Colau Canyelles (MÉS per Santa Maria) repetirà com a batle quatre anys més amb el suport del PSIB-PSOE.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa dervers d'un any

Enhorabona a tots els partits que han entrat en el govern. Esperem que treballeu per al poble i amb el poble. Necessitem respecte pel bé comú i això s'ha de treballar de diversos àmbits. Un poble net és el resultat de tenir una bona empresa de neteja, una educació que lluiti pel bé comú, una policia que vetlli també pels petits detalls (i no em referesc a denunciar un conte d'adults fet per un artista de la qualitat d'en Toni Galmés precisament...). Més punts de reciclatge... Més conscienciació a les escoles. Policia o educadors de carrer a peu, i si fa falta, ambdues figures juntes... La solució és educar... I és necessari tot un poble per educar un sol infant... Imagineu què necessitem per educar un bon tros de poble... En definitiva, molta sort i moltes ganes de fer feina. Suau la nòmina i feu-la suar també al funcionariat (també hi sóc, ni és que estigui en contra però tothom pot entendre què vull dir... Cap retret... Molta força i endavant per a una Mallorca millor... I tots aquells que teniu part turística cuidau-la. El turisme de qualitat no es guanya baixant preus ans el contrari: oferint qualitat. Amb il.lusió de veure una versió millorada de Mallorca,
Maria

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Havent-hi els de MES, ara les dretes ja no fan falta. Son socis del PSOE, o sigui 155eros. i en Sànches té un historial de pactes amb la banca i el PP. El vaig detallar fa poc en aquest diari i el tinc per si algú en dubta però bàsicament, ell va votar en el congres, en contra de fer una investigació per la fallida de Bankia, va votar a favor de la venda de preferents que van arruinar a milers de personas, la majoria, jubilats.Va votar a favor de la compra de Bank of Florida,que va arruinar Caja Madrid i va obligar al seu rescat, que mai no ens el tornaran i que va ser el major cataclisme financier del pais. Va votar a favor dels sous milonaris a directius de Caja Madrid. Socialistes???????

Valoració:1menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Enhorabona. I. que la dreta no torni a fer cap. Nalifeta pet salvar les seves mangarrufes.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris