algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Pi aposta per la rebaixa de la fiscalitat i la protecció de les petites i mitjanes empreses

El sistema de finançament, la rebaixa de la fiscalitat per a les famílies i empreses, i la protecció de les petites i mitjanes empreses són tres dels eixos principals del programa electoral d’El Pi per als comicis del 26M. Entre les mesures incloses es troba la reducció de l’impost de successions i donacions a la mínima expressió i la rebaixa dels imposts als autònoms i rendes baixes i mitjanes.

El programa electoral d’El Pi recull també l’exempció de pagament de l’Impost de Patrimoni per a tots aquells que comptin amb un patrimoni inferior als dos milions d’euros. A més, es valorarà la possibilitat d’aplicar criteris de progressivitat en tributs i taxes, per tal que les rendes més baixes no es vegin tan perjudicades.

El candidat d’El Pi al Parlament, Jaume Font, ha definit aquest programa electoral com «molt realista» i redactat «seguint el batec dels ciutadans i escoltant les seves preocupacions, després de moltes reunions amb entitats, associacions i col·lectius professionals».

Font ha garantit que s’aplicaran bonificacions sobre les noves petites i mitjanes empreses com a ajuda als emprenedors. «Aquestes illes estan sustentades per petites i mitjanes empreses, autònoms i altres professionals liberals que són els principals generadors de llocs de feina. A ells és a qui s’han de donar facilitats per enfrontar els seu dia a dia», ha destacat.

En matèria de turisme, Font ha anunciat que es rebaixarà l’Impost de Turisme Sostenible a les quanties inicials al moment de la seva aprovació i que el 50 % de la recaptació d’aquest tribut es retornarà al municipi d’origen.

En matèria d’habitatge, una de les mesures que recull el document programàtic és l’incentiu del lloguer d’habitatges buits o desaprofitats amb avantatges fiscals, a més d’incrementar la densitat residencial si es construeixen habitatges socials.

Respecte a la connectivitat entre Illes, es planteja la creació d’una tarifa plana per als vols interilles com a necessitat de servei públic.

La candidata al Consell de Mallorca per El Pi, Xisca Mora, ha deixat ben clar que amb les propostes plantejades per a aquesta institució «farem feina perquè els projectes que s'aprovin es consensuïn amb els ajuntaments perquè hem de donar veu als pobles».

Mora ha puntualitzat que «per modernitzar i innovar al Consell hem d'apostar per la igualtat i per la defensa i protecció de la gent gran i de les persones que pateixin situacions de vulnerabilitat i exclusió social».

'Ara toca Balears' serà l’eslògan d’El Pi – Proposta per les Illes per a la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del 26-M. Segons Jaume Font, amb aquest eslògan es vol transmetre la necessitat de pensar en clau balear i oferir propostes per millorar la vida dels ciutadans de les illes. «És hora de deixar-nos de bregues polítiques estèrils i toca pensar en les necessitats dels ciutadans d’aquetes illes», ha asseverat .

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa dervers d'un any

Proposar que no es pagui l'Impost sobre el Patrimoni a persones amb pratrimoni inferior a dos milions d'euros no beneficia a les classes baixes i mitjanes, tot al contrari, significaria una mimba en la recaptació d'impostos que es veurien perjudicades justament aquestes classes baixes i mitjanes.

No trobo correcte la rebaixa que proposa de l'Impost de Turisme Sostenible tenint en compte que les previsions és que hi hagi un augment de turistes del 10% respecte l'any passat. A més, aquest increment s'enten que els turistes ja estan informats de quin import hauran de pagar en concepte d'aquests impost i com es de manifest, no hi ha cap regressió sino ans al contrari. Tampoc trobo correcte el repartiment del 50% de la recaptació destinada al municipi d'origen tenint en compte que hi ha municipis que recapten més que altres però els efectes de la massificació la rebem tot el territori. En tot cas estaria d'acord en que un % es podria passar als municipis previ presentació de projectes a favor d'un turisme sostenible.

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris