algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Abascal a Palma: «la unitat d'Espanya no es discuteix, no es vota; es defensa»

Campos i Abascal en l'acte celebrat aquest dissabte a Palma.

VOX

«La unitat d'Espanya no es discuteix, no es vota: es defensa. L'independentisme defensa imperis progres, totalitaris, en els quals tots han de pensar el mateix». Amb aquestes paraules s'ha dirigit Santiago Abascal, president de VOX España i candidat a la presidència, en l'acte central del partit a les Balears de cara a les eleccions del 28 d'abril.

L'acte, celebrat a l'Auditòrium de Palma, ha comptat amb la presència dels principals líders de la formació a les Balears que han defensat, bàsicament, el refús a la immersió lingüística en català i l'ús social de la llengua pròpia de les illes.

El primer a dirigir-se a la multitud ha estat Jorge Campos: «som els foners del segle XXI, el mur de contenció des de les Balears del separatisme català, i som l'ona mediterrània que inundarà amb el seu patriotisme i llibertat cada racó d'Espanya. Aquesta ona que portarà al meu benvolgut amic Santiago Abascal a la presidència del Govern de la nació».

A Jorge Campos li ha seguit Malena Contestí, cap de la llista al Congrés per Balears. «A això que li diuen immersió lingüística, nosaltres ho diem totalitarisme. Ells ho diuen Països Catalans, nosaltres ho diem fal·làcia. Ells ho diuen referèndum unilateral, nosaltres ho diem cop d'estat. Ells ho diuen memòria històrica, nosaltres ho diem amnèsia histèrica. Ells als terroristes els diuen representació democràtica, nosaltres els diem assassins», ha dit la candidata de manera bel·ligerant.

Abascal, finalment, ha assenyalat que «VOX és la casa del sentit comú, d'aquest sentit comú que és el patriotisme. Nosaltres no cridem al vot ni a l'esquerra ni a la dreta, cridem a tots els espanyols. Cridem a aquesta bona gent d'esquerres que ha votat a un PSOE (que ja no és ni espanyol, ni obrer) i que se senten traïts».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

--Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

--Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:3menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

--El gener de 1928 apareix a Mallorca LA NOSTRA TERRA, una magnífica revista mensual d’Art, Literatura i Ciència que es publicarà fins a l’aixecament feixista-militar de juliol de 1936. En els editorials teoritza i propugna la reconstrucció nacional a partir de la llengua, la cultura i els eixos identitaris de la personalitat col·lectiva del conjunt de la nació. La revista comptava amb col·laboradors destacats d’arreu de Catalunya (Amades, Carner, Chabàs, Coromines, Fabra, Macabich, Martínez Ferrando, Maseras, Moll, Saltor, Soldevila, Villangómez…). En les seves quatre mil cinc-centes pàgines, no apareix l’expressió Països Catalans i, en canvi, és habitual la denominació Catalunya Gran i molt freqüent el gentilici catalans aplicat als mallorquins i als valencians. Els editorials i els nombrosos articles referits a la qüestió nacional catalana, són una font imprescindible de referència.

--«Mallorca, sense perdre cap característica de la seva fesomia pròpia, no és altra cosa que una illa catalana, digui el que digui tot el filisteisme vuitcentista. Com a tal forma part de la Catalunya integral, participant amb ella de la unitat de raça, de la unitat de llengua i de la unitat de cultura, la qual ha enriquit molt sovint amb aportacions de gran vàlua. Cal desfer l’equívoc que Mallorca és una regió d’Espanya distinta de Catalunya, i desvirtuar el regionalisme o el mallorquinisme com a conceptes mancats totalment de sentit». LNT (1930)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:3menosmas
Per Unitat de la nació catalana, fa mes de 2 anys

@F.S.B.

Tu no ho saps o no ho vols saber, encara; i dic encara perquè també n'hi havia que no sabien o no volien saber que la nostra llengua és el català i ara ja no ho poden negar; però aquí tens una llisteta no exhaustiva de quatre ignorants...

Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:3menosmas
Per F.S.B., fa mes de 2 anys

Tothom sap ...nooo. T'ho penses tu i quatre com tu.

Valoració:0menosmas
Per Unitat de la nació catalana, fa mes de 2 anys

Tota nació té el dret irrenunciable a la seva unitat i a la seva independència; però el territori d'una nació acaba on comença el de les altres; així, per exemple, el territori de la nació espanyola acaba on comença el de la nostra que, com tothom sap, va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.

Valoració:5menosmas
Per Haria d'estar prohibit, fa mes de 2 anys

Hi ha una gravació on s'escolta que un de VOX diu que el seu partit no és ni sera mai democràtic i que per aquest motiu no faran mai primàries. I no ho diu en pla de critica, si no com "o ho acceptes o t'en vas, perque el nostre ideari és aquest".
No entenc que fa aquest partit antidemocràtic presentant se a unes eleccions democràtiques.

Valoració:16menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

Entesos. El que vols dir és que : S'IMPOSA (si no es vota, s'imposa i sense dret a reclamar, ja no dic discutir). Mira noi, no cal anar amb eufemismes que ja fa temps que us tenim calats i ja sabem de quin peu coixegeu. Quina confusió que teniu al cap. Sort que tinc la seguretat de que a Balears la gent és molt més entenimentada que no pas als llocs que vosaltres mateixos us en cuideu de desinformar i no s'en enteren. Aqui, us heu ben equivocat. No en treureu ni per a pipes, n'estic segur.

Valoració:14menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Totalment d´acord amb l´Abascal que la unitat d´Espanya es defensa, nogensmenys tots els països que s´han independitzat d´aquesta cosa no han tingut més remei que fer-ho defensant-se.

Valoració:10menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-Ja ho va dir Antonio Machado en una de les sevas famosas frases,...……."Castilla miserable ayer y siempre dominadora, hundida en tus andrajos desprecias cuanto ignoras".

Valoració:21menosmas
Per Una vergonya, fa mes de 2 anys

Ni discutir, ni parlar... Vaja polítics!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris