nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Jaume Bonet presenta la seva candidatura al Senat

Jaume Bonet en una imatge d'arxiu de la vaga de fam per la llengua que realitzà l'any 2013.

dBalears/Arxiu

L'activista Jaume Bonet ha presentat aquest cap de setmana la seva candidatura única al Senat. Ho fa en solitari a través de les sigles de 'Vida i Autonomia', un partit ecologista creat fa 32 anys.

Bonet a decidit presentar-se en solitari perquè vol que es pugui expressar el «disgust amb aquells que pensàvem que eren 'els nostres'», i que ho puguin fer «tant els qui estan tan empipats que no votaran altra cosa», com els qui voldran fer allò que se'n diu «un vot útil per frenar l'extrema dreta».

De fet, Bonet ha reiterat que aquesta candidatura vol ser un toc d'atenció a les forces progressistes que no han complit amb les expectatives de la gent. Els suplents, que no surten a les paperetes, són en Tomeu Amengual Fiol i na Marina Gomariz Mendoza.

Els 10 punts centrals de la candidatura de 'vida i Autonomia' amb la qual es presenta Bonet són els següents:


1.- A favor d'una hisenda pròpia. (Contra l'espoli fiscal que patim). Perque l'estat deixi de robar-nos doblers en educació i en sanitat, i en espais públics, i en mobilitat, etc.

2.- Per la gestió pròpia de ports, aeroports i costes. Poder gestionar quanta gent convé a la gent que vengui, i no dependre dels qui convenen a AENA. Perque no ens robin la qualitat de les platges i les costes ni la llibertat de poder-hi arribar i de poder-les disfrutar.

3.- Poder gestionar les aigües territorials perque no s'hi facin prospeccions petrolieres ni altres activitats que són contràries als nostres interessos per molt que puguin convenir als interessos dels milionaris globals.

4.- Per tenir les mateixes condicions amb les quals entraren a la UE les illes daneses, i les illes gregues i l'estat insular de Malta. Contra la venuda que ens va fer l'estat en entrar a la UE.

5.- A favor de la plena democràcia del nostre poble i de tots els pobles del món. Contra el TTIP i altres tractats que facilitarien l'augment del colonialisme USA sobre els pobles europeus.

6.- Per la immediata derogació de la llei mordassa.

7.- Per la immediata derogació de la reforma laboral del 2012.
Per combatre el sistema que defensa exclussivament les grans empreses i combat els treballadors i les petites empreses. En defensa dels dreta laborals, en general, i els de la gent sobreexplotada (cambreres de pisos i altres), en especial.

8.- Per garantir el sistema públic de pensions. Contra els qui a les ordres de la màfia internacional volen reduir-les a no res per fomentar les inviables pensions privades.

9.- En defensa de la llengua pròpia de Mallorca, contra els etnocides que la volen fer desaparèixer del mapa.

10.- En defensa dels drets humans recollits a la DUDH, dels drets de les dones, dels drets dels col·lectius que pateixen discriminacions negatives, dels drets dels indígenes d'arreu del món, de la democràcia i de la llibertat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Justament an es senat, és a dir, a Eivissa no el podrem votar

Valoració:1menosmas
Per Manuel Montaner, fa mes de 2 anys

Recordatori: a les Municipals a l´Ajuntament de Palma de l´any 1979, a l´UCD, encapçalada per en Jerónimo Sáiz Gomila, li vàren mancar 300 vots per a conseguir la Batlia.

Valoració:-1menosmas
Per Manuel Montaner, fa mes de 2 anys

A la dreta la uneixen els interessos.
A l´esquerra la divideixen les idees.
Ja està bé!! Fins quan?

Valoració:9menosmas
Per Mercè, fa mes de 2 anys

Esquerres? I quines esquerres hi ha, a Mallorca? En tot cas, unitat sobiranista, versió independentista.

Valoració:-2menosmas
Per nofret, fa mes de 2 anys

Tots contra tots, fins a la derrota final. Evidentment tens tot el dret a presentar-te en solitàri estimat Jaume, però a les dretes, a les multinacionals i a les mafies econòmiques, sols les podrem derrotar teixint aliances unitàries entre les diferents sensibilitats i programes d'esquerres. Perfecte que tinguis queixes i critiques adreçades a totes les formacions d'esquerres, jo també les tenc, però enfrontar-nos dividits a l'enemic, es la garantía per a que les dretes continuin governant com sempre.

Valoració:8menosmas
Per Afortunadament, fa mes de 2 anys

Sembla que vulgui restar vots a les esquerres.
Però no crec que ningú el voti.

Valoració:-5menosmas
Per Modest, fa mes de 2 anys

Il·luminats? Tant de bo tenguéssim a Mallorca un miler d'il·luminats. Ara el que tenim són xotets de corda.

Valoració:5menosmas
Per Bobò, fa mes de 2 anys

Aquest té ganes que guanyi el trifatxito. Saps que hi viuen de bé amb la dreta tots aquests que divideixen l'esquerra!

Valoració:-4menosmas
Per Maria, fa mes de 2 anys

Naturalment, té tot el dret de presentar-s'hi, però no és absurd, no té massa afany de protagonisme? Realment es creu que podrà sortir elegit? Déu meu, d'il·luminats!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris