cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

La ministra Delgado anuncia a les Balears una nova llei educativa 'inclusiva'

Imatge de la conferència política del PSIB de Mallorca en la qual hi ha participat Dolores Delgado.

PSIB-PSOE

Els PSIB de Mallorca ha celebrat aquest dissabte la seva Conferència Política que ha de definir la base programàtica per als pròxims anys, tant per al Consell de Mallorca com per als ajuntaments, en una trobada en la qual hi ha participat 200 persones entre delegats i convidats i convidades.

A la trobada hi ha estat present la Ministra de Justícia, Dolores Delgado, qui ha participat en un diàleg sobre drets i llibertats amb el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, els candidats al Senat, Cosme Bonet i Susanna Moll, i Andreu Alcover com a moderador.

Delgado ha defensat l'educació com a major eina de transformació social i en aquest sentit, ha anunciat que quan els socialistes guanyin les eleccions del 28 d'abril «volem invertir el 5% del PIB en educació el 2025, perquè l'educació és la base de la igualtat d'oportunitats».

La Ministra socialista ha defensat que el Govern de Pedro Sánchez «ha fet més en educació que el PP en 7 anys» i ha avançat també que la pròxima legislatura els socialistes aprovaran «una llei educativa inclusiva i uns Pressuposts Generals de l'Estat socials».

Delgado tampoc ha volgut passar per alt la gestió econòmica socialista, recordant que «la nostra economia creix un 2,5%, hem reduït el dèficit i el deute per poder invertir en drets socials i som l'economia europea que major confiança genera, invertint i gestionant bé els recursos públics com heu fet a les Balears».

Finalment, en referència al bloc de drets i llibertats, Delgado també ha fet referència a la memòria històrica, defensant que «mentre durant anys el PP ha destinat 0 euros a la memòria, nosaltres hem reactivat aquestes polítiques més necessàries que mai en un moment en què els fills del franquisme reapareixen sense gens de vergonya».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 2 anys

Ja no està de moda això de la 'educació inclusiva', ès millor, tampoc estic de acord amb la paraula 'educació', prefereix que se digui ensenyament i ha de esser amb aulas segregadas per sexes primer i si ès possible per graus de 'intel·ligencia' que no tothom ès capaç de arribar a dominar totalment la assignatura sigui matemàticas, física, química i llenguas. O sigui aulas amb alumnes de primera, segona i tercera divisió, igual que se fa amb el futbol, bandas de música, literatura, etc. Ès millor esser un jugador de tercera que un mal jugador de primera.

Valoració:0menosmas
Per Aquest moviment no va de llengua ., fa mes de 2 anys

@ Un Joan de Tants. La Educació Inclusiva no va de llengues si no de classes socials i de sensibilitat devant de totes les necessitats de tots els alumnes.
Si no ho corrompen, seria que tothom tingués les mateixes oportunitats, tan si és ric, com pobre, com si té necessitats especials o viu enmig del no res.

Valoració:1menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

@Joan
No te pongas estupendo

Valoració:-1menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

«la nostra economia creix un 2,5%, hem reduït el dèficit i el deute per poder invertir en drets socials i som l'economia europea que major confiança genera, invertint i gestionant bé els recursos públics com heu fet a les Balears», ha dit.
A veure "menistra": Per què no ens dius a quant puja ara mateix el dèficit? La darrera informació que tinc és ni més ni menys que d'un bilió-cent-vint-i cinc-mil-milions d'€uros cosa que no veig que sigui com per presumir del teu triomfant comentari.1.125.000.000.000 d'€.
De que som l'economia europea que genera més confiança, serà potser als paisos emergents del sud-est asiàtic.
I ja només et recordo que les inversions i gestions dels recursos públics de l'estat espanyol, digue'm si trobes bé les radials de Madrid que s'han tingut que rescatar, la plataforma Castor, les linies d'AVE amb sis passatgers diaris, o, a Mallorca mateix, a on la principal "inversió" penso que ha sigut "invertida" o sigui, discutida per la seva necessitat social. Un desgavell sembla que sí que ho és.
Apa maca, que el dinar t'espera i segurament les dietes per haver vingut, també... i a viure del cuento. Social-llestes

Valoració:3menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

A veure si ens vindràn a ensenyar amb mestres andalusos, estremenys o ves a saber de on. I a ballar peteneres.

Valoració:2menosmas
Per Vull pensar bé, fa mes de 2 anys

Tal vegada no faci referència a les llengues, si no a tots els alumnes amb necesditats especials i sense i a totes les classes socials, topus de famílies i cultures.

Valoració:-2menosmas
Per Un Joan de tants, fa mes de 2 anys

Qué vol dir una llei inclusiva?
Si vos del PP voldria dir que els que xarram mallorquí ens inclourien a l'idioma castallà i s'ha acabat l'ensenayment en mallorquí.
Però el PSOE que farà. Recordem que és Partido Socialista Obrero Español.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris