cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Front Republicà obtendria quatre escons a les eleccions espanyoles

25-03-2019

El portal especialitzat en anàlisi i comportament electoral Electomania ha donat quatre escons al Front Republicà (coalició de Poble Lliure, Alternativa i Pirates) a les eleccions espanyoles, en un estudi publicat recentment. Segons aquest, la formació encapçalada per Albano-Dante Fachin aconseguiria l'1,2% dels vots, que es traduirien en dos escons per la demarcació de Barcelona, un per la de Girona i un altre per la de Lleida.

A més, l'estudi diu que ERC aconseguiria nou escons, Junts per Catalunya n'obtendria cinc i Compromís tres. Pel que fa al resultat global, el PSOE guanyaria les eleccions amb 118 escons i el seguirien el PP (82 escons) i Ciudadanos (60).

Segons apunten des d'Electomania, aquest estudi no és cap sondatge, sinó un panel electoral, i la metodologia que segueix és diferent. El portal té un formulari en línia on demana per la intenció de vot i hi afegeix variables per a ponderar diversos factors, com ara la ubicació ideològica o el lloc de residència. Quan tenen una mostra prou gran, tanquen la recollida de dades i creuen els resultats amb els dels mesos anteriors per tal d'obtenir les tendències electorals.

Posteriorment, sobre el total de la mostra, n’eliminen els biaixos i l'adapten al conjunt de la població de l'Estat espanyol. Finalment, comparen les dades resultants amb les tendències dels usuaris que participen en l'estudi de manera fixa, per eliminar excentricitats si n’hi ha.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris