cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Les paperetes de les eleccions al Parlament i als consells insulars empraran «llenguatge no sexista»

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret que modifica el Decret 10/2015, de 13 de març, pel qual es regulen els mitjans materials que s’han d’usar en les eleccions al Parlament i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Els principals canvis que hi figuren respecte del decret de 2015 són l’ús, per primera vegada, d’un llenguatge no sexista, i la definició de colors alternatius per a poder-los usar en cas de coincidència amb altres comicis. Així doncs, en lloc del genèric «diputats» i «consellers insulars» que s’utilitzava fins ara, els sobres i les paperetes faran diferenciació entre gènere femení i masculí, situant el femení en primer lloc.ç

Així doncs, seran «diputades i diputats» i «conselleres i consellers insulars». L’altra modificació important és que es defineixen colors suplents de les paperetes, com a mesura de previsió d’una possible concurrència amb altres eleccions, com és el cas de la cita electoral del 26 de maig, en què coincidiran les eleccions municipals, autonòmiques, als consells insulars i al Parlament Europeu.

El decret estableix que les paperetes per a les eleccions al Parlament seran de color sèpia i que el color de les paperetes per als consells insulars serà de color blau cel. En el cas dels consells insulars, però, es farà ús del gris clar, que és el color suplent, amb la finalitat d’evitar confusions amb les paperetes de les eleccions al Parlament Europeu, que seran de color blau cel.

Cal recordar que el decret no regula les paperetes per a les eleccions al Consell Insular de Formentera, ja que es tracta d’un municipi i, per tant, es regeix per la regulació de les eleccions municipals, la qual és competència de l’Estat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xaume, fa dervers d'un any

En aquest cas seran "paperetes" i "paperetos", no?

Valoració:0menosmas
Per Maties, fa dervers d'un any

Violant el llenguatge fan llenguatge no sexista? Això és una estupidesa tan gran com la Seu. Deixant a part que el masculí plural engloba el masculí i el femení singulars, per que ha d'anar un femení que deriva del masculí? Aixo no és més que forçar les coses innecessàriament. "Unides podreu", perquè amb mi no hi comptareu.

Valoració:4menosmas
Per Jaume Corbera, fa dervers d'un any

Aquestes paperetes seran tot el contrari d'allò que diuen, perquè separen "diputats" i "diputades" com si fossin dues coses diferents, i per tant fan sexisme, segreguen per sexe. En canvi, "diputats", com ha estat sempre, és un genèric que inclou tant els diputats d'un sexe com els de l'altre, sense distinció. La ignorància dels nostres polítics, que cauen en aquests errors, és supina. Però, després de comprovar que cedeixen gratuïtament un espai a "s'Acadèmi de sa Llengo Baléà", ¿què en podem esperar? La ignorància i la beneitura al poder: fan ganes de no anar a votar.

Valoració:4menosmas
Per Macià, fa dervers d'un any

Gràcies a aquesta notícia hem descobert que el Consell de Formentera no existeix. En realitat és un municipi i les eleccions que s'hi celebren no són a un consell sinó a un ajuntament. Tanta brega política que va dur la creació del Consell de Formentera i resulta que és pura ficció. És ben curiós!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris