algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El PP Balears presenta una PNL per a rebutjar la figura del relator i les «negociacions amb independentistes»

El Grup Parlamentari Popular (GPP) ha presentat aquest divendres una Proposició no de Llei (PNL) amb la qual pretén que el Parlament demani el cessament de les negociacions entre el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya «contràries a la Constitució» i rebutgi la figura del relator «o el nom que se li vulgui posar», en paraules de la portaveu adjunta del PP, Margalida Prohens.

Així s'ha expressat la diputada en una roda de premsa en què ha defensat que els ciutadans «tenen dret a conèixer la posició dels partits sobre aquest assumpte», i ha criticat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, «sigui la nota discordant dins del PSOE per donar suport a aquesta figura‘.

El PP ha registrat la proposta amb el procediment d'urgència i dirigida al ple. Consta de vuit punts amb què vol que l'hemicicle doni «suport als catalans que pateixen l'assetjament i la coacció dels grups radicals separatistes» i demana al Govern que els protegeixi; exigeix ​​el cessament de les negociacions «contràries a la Constitució», així com que el Govern s'oposi «a qualsevol diàleg que posi en qüestió la sobirania nacional»; i sol·licita al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, «que no accepti una Taula Bilateral per a una negociació entre l'Estat i una comunitat autònoma».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor, fa mes de 2 anys

«Catalunya és una nació. I deixau-vos anar de literatures i regionalismes “sanos y bien entendidos”. Sense paliatius de cap casta, el fet és l’existència de Catalunya com a nació; aquest és el fonament de tot, fonament tan fort que permet afirmar que per sota les ruïnes de l’edifici actual de la causa catalana seguiria bategant l’esperit del poble presoner del dret i la llengua i el poder d’un altre poble, lluitant sempre i espiant l’hora de fer sortir altre cop a la llum del dia la seva personalitat». Joan Pons i Marquès (1919)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:1menosmas
Per arg, fa mes de 2 anys

1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoració:1menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:1menosmas
Per ||*||, fa mes de 2 anys

La unitat NACIONAL espanyola no està en perill; allò que hi està és l'ocupació, per part de l'ESTAT espanyol (oficialment: Regne d'Espanya), de territoris de nacions veïnes, com ara la nostra.

Valoració:0menosmas
Per Mallorquí; 'ergo' nacional de la Catalunya sencera, fa mes de 2 anys

Els estats imperialistes espanyol i francès, sobretot, trenquen totalment o parcialment la unitat nacional catalana i la integritat territorial del nostre país, que com tothom sap, va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer.

Valoració:3menosmas
Per Tianico, fa mes de 2 anys

"Tot intent encaminat a trencar totalment o parcialment la unitat nacional i la integritat territorial d'un país és incompatible amb els propòsits i principis de la Carta de les Nacions Unides." (Res. 1514.- 14.10.60)

Valoració:-4menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Espanya, com Turquia. És allò que volen

Valoració:4menosmas
Per marbosch, fa mes de 2 anys

Si Espanya segueix així no està molt enfora el dia que l'ONU qualifiqui aquest estat com a "racista", de fet ja hi està actuant: lleis destinades a fer mal a una comunitat, manca de garanties judicials, ... poc a poc hi estan arribant.

Valoració:4menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

EL TRIBUNAL INTERNACIONAL DE JUSTICIA, EN SENTENCIA DEL 22-7-2010, DECLARA QUE NO EXISTEIX, EN DRET INTERNACIONAL, CAP NORMA QUE PROHIBEIXI LA DECLARACIO D’INDEPENDENCIA.
DECLAREN QUE QUAN HI HA CONTRADICCIO ENTRE LA LEGALITAT INSTITUCIONAL D’UN ESTAT I LA VOLUNTAT DEMOCRATICA PER L’ALTRA, PREVAL AQUESTA SEGONA, I DECLAREN QUE EN UNA SOCIETAT DEMOCRATICA, A DIFERENCIA D’UNA DICTADURA, NO ES LA LLEI LA QUE DETERMINA LA VOLUNTAT CIUTADANA SINO QUE ES AQUESTA LA QUE CREA I MODIFICA, QUAN SIGUI NECESSARI, LA LEGALITAT.

Valoració:4menosmas
Per carrasclet, fa mes de 2 anys

Es, mírela que aguda, que mona, talment la PPepa PPig.
El PP i Ciutadans de centro dreta haaaaaahaaaaaaaaa.
Volen fer de vox, i actúan totes les bateries d'insults i falsedats contra l'únic que és capaç de fer el que ells no saben fer, ni política, ni arguments, només descalificació, que per el que pareix és la essència d'Espanya.
I la VELLA GUÂRDIA del PSOE i els nobles sociolistos "Barones,Garcia Page, Lambán, i Fernandez Vara, la Santísma Trinidad, tres políticuchos i ninguno verdadero".
Encara no han païd la derrota que els arriá Sanchez.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris