nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Galmés: «Recuperarem el castellà per als Premis Mallorca i la Diada tornarà a ser el 12 de setembre»

El candidat a la presidència del Consell de Mallorca pel PP, Llorenç Galmés, s'ha compromès, aquest divendres, a «recuperar el castellà per als Premis Mallorca de Creació Literària i a que la Diada de Mallorca torni a celebrar-se, institucionalment, el 12 de setembre». En aquest sentit, ha recalcat que el que ha fet el Pacte és un «atac a la creació; molts mallorquins s'expressen millor en castellà».

Galmés, en una entrevista a EsRadio971, ha volgut remarcar que «el nostre projecte per al Consell de Mallorca és el mateix que el de Pablo Casado, adaptat a la nostra realitat insular». Per això, ha fet especial èmfasi en una de les darreres propostes del PP com és la Proposició de Llei al Congrés dels Diputats per a «combatre l'ocupació il·legal d'habitatges que garanteixi el dret de propietat, la seguretat de persones i béns i la convivència social».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per spainispain, fa mes de 2 anys

És el seu únic punt del programa electoral. Bé el seu i el de Ciudadanos.
De la resta qualsevol cosa val.

Valoració:6menosmas
Per marbosch8, fa mes de 2 anys

I tornarà urbanitzar ses Cosetes?

Valoració:6menosmas
Per Nicolau Camps Bosch, fa mes de 2 anys

No arribo a entendre de cap manera quina casta dd malaltía o diformidad pateix aquesta gent que el día que no ataquen la llengua de la nostra terra, (no m'atraviría a dir la seva), o no poden dormir o s'entrevessen amb algún troç de pollastre mal roegat. Deu ser que xerrant amb castellà no poden rovegar abastament tota la dolentía que duen mesclada amb la saliva. Per aventura inclùs amb la sang. Crec que s'ho haurien de fer mirar.

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

"Combatre l'ocupació il·legal d'habitatges que garanteixi el dret de propietat"? Allò que caldria dir és "combatre es lloguers abusius que impedeixen es dret d'habitatge"! Si ja deia en Proudhon que "sa propietat és es robatori"...

Valoració:6menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

I tant, la llengua castellana que va entrar amb les tropes del rei de Castella Jaime I...

Valoració:12menosmas
Per Ramsés, fa mes de 2 anys

I en alemany, anglès, portuguès, francès, txec, polonès, neerlandès, suec, Danés, norueg, àrab, Itàlia, rus, galleg, basc, xinès,.........!
El sentit d’aquests premis és defensar i protegir el català, tot lo demés està fora de tota lògica!

Valoració:19menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

"Recuperar" ??? a on es pensa que viu aquest home... quina mena de cultura ens ve a demostrar que té... a on ha estudiat l'historia de la nostra terra ?? ... Ha triat el cami més fàcil, el de politic de verborrea sense cap sentit i de missatge totalment interessat per més que fals i tendenciós. No cal dir de quin partit és.

Valoració:23menosmas
Per Balears la CCAA més espanyolista i monàrquica, fa mes de 2 anys

És que a Balears es parla mes castella que a Valencia, Catalunya, Galicia país basc i navarra

Valoració:5menosmas
Per Molt malament, fa mes de 2 anys

Quina vergonya, que una persona que nom Galmés de cognom se dediqui a destrossar les arrels del seu poble, i només per una poltrona política.

Valoració:25menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Quina obssessió més malaltissa que tenen aquests candidats amb el català. Una llengua pròpia minoritària s´ha de prioritzar el seu ús, el seu arrelament, la seva rellevància.L´haurien d´estimar com fan a tot el món. Aquesta gent no obstant li tenen una rabia infinita, com si tingués la pesta. Dir que els mallorquins s´expressen millor en castellà ( apart que és mentida) hauria de ser un estímul perquè els ïllencs recuperin la seva parla, i no pas per errradicar-la. Aquesta gent com més lluny millor.

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris