algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

MÉS per Menorca demana al Govern que «no rebaixi» les exigències del REB a Sánchez

MÉS per Menorca demana al Govern que no rebaixi les seves exigències respecte al REB i que «s’ajustin al full de ruta pactat amb totes les formacions polítiques i la societat civil».

El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha assegurat que la situació respecte a les compensacions per a corregir la insularitat «són tan precàries que qualsevol proposta pot semblar suficient. I no és així. Les mesures proposades són bones o apunten en positiu, però són molt inconcretes i molt insuficients».

En aquest sentit, MÉS per Menorca recorda que no es garanteix la subvenció fins al 100 % per a mercaderies; no es contempla l’OSP Menorca-Barcelona; no es preveu assumir la totalitat del 75 % del transport marítim; ni tampoc s’implantarà la tarifa màxima universal com a mecanisme per evitar que el descompte del 75 % sigui absorbit per les companyies aèries amb l’increment de preus -tot i que els preus elevats també actuen com a barrera per als visitants.

De la mateixa manera, tampoc queden concretades les mesures d'impuls a les energies renovables i de millora de l'accessibilitat a la formació. A més, el fons d'insularitat es redueix a l'anivellament de les inversions de l'Estat, sense concretar si són directes o a través de convenis, qüestió aquesta que ja està recollida en l'Estatut d’Autonomia del 2007 i que fins ara no s'ha complert.

MÉS per Menorca també troba a faltar mesures que puguin corregir la doble i triple insularitat. Finalment, un altre aspecte que tampoc no es recull és la recuperació de les inversions estatutàries previstes en l'Estatut d’Autonomia, que superen els 1.000 milions d’euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris