algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Armengol anuncia que el REB entrarà en vigor l’any 2019

La presidenta de Govern, Francina Armengol, s’ha reunit a Madrid amb Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, on han acordat aprovar el REB i utilitzar, si fora falta, la figura del Decret Llei per a accelerar la seva tramitació i aprovació al Congrés
El Règim insular blindarà el descompte del 75 % per a viatges cap a la Península, inclou deduccions fiscals a empreses i preveu un increment de les inversions de l’Estat, garantint que les Balears estiguin com a mínim en la mitjana de la inversió territorialitzada.

«Tenim el compromís del Govern de l’Estat perquè el Règim Especial de les Balears entri en vigor l’any 2019. S’aprovarà l’any vinent i es planteja la possibilitat de fer-ho mitjançant Decret Llei amb l’objectiu d’accelerar la seva tramitació i aprovació al Congrés dels Diputats. És una avanç importantíssim per a les Balears». La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions després d’arribar a un compromís aquest dimecres amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en el marc de les reunions que l’executiu estatal ha anat mantenint en els darrers mesos amb diferents comunitats autònomes.

Armengol ha destacat que l’acord marc del REB permetrà compensar la insularitat en tres àmbits prioritaris: mobilitat, empreses i inversions de l’Estat.

Nous convenis: mobilitat, zones turístiques madures i cicle de l’aigua

D’altra banda, la titular de l’executiu també ha anunciat tres convenis. Un dirigit a les zones turístiques madures, amb el propòsit «d’actualitzar i millorar les instal·lacions públiques i del sector».

Un altre de transport ferroviari, on entre d'altres coses es reconeix el transport públic terrestre com a servei públic essencial, configurat com un transport integrat de caràcter insular, podent així accedir a finançament dels pressupostos de l'Estat per al transport col·lectiu urbà de superfície.

I un tercer referent al cicle de l’aigua, en el qual l’Estat es compromet a finançar el 50 % dels 361 milions d’euros d’inversió de les Balears en obres d’aigua i de sanejament.

En l’àmbit de les infraestructures hídriques també s’han acordat quatre actuacions de l’Estat en matèria de sanejament i depuració d'aigües amb una inversió de més de 46 milions d'euros i la Direcció general d'Aigües té previst executar en els propers exercicis tres actuacions més de sanejament i depuració amb una inversió estimada de 85 milions d'euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris