muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern pacta amb MÉS per Menorca la creació de 2.600 noves places per a infants de 0 a 3 anys

El Govern i MÉS per Menorca han tancat aquest divendres un acord per a l’aprovació de la llei de pressuposts de la CAIB per a 2019.

El Govern destinarà una partida del pressupost a la creació de 2.600 noves places per a infants d’entre 0 i 3 anys, a petició dels menorquinistes -que recullen així la demanda de la Comissió Tècnica 0-3. De la mateixa manera, s’invertirà la quantitat de 1.000 milions d’euros només a Educació. Aquestes eren dues de les peticions dels menorquinistes gràcies a les quals, ara, donaran suport als comptes de la CAIB per al 2019.

L’acord també contempla dotacions addicionals per a l’illa de Menorca que permetran l’execució de projectes ja compromesos com l’Escola d’Hostaleria de Ciutadella o el nou Conservatori professional de Música a l’antiga Sala Augusta de Máo. Així mateix, s’executaran les fases III, IV I V del projecte de rehabilitació del Quarter de Santiago per allotjar-hi l’Escola d’Adults de Maó. De la mateixa manera, es convocaran ajudes econòmiques a les escoles de música i dansa de titularitat municipal.

També s’ha pactat ampliar l’abast de la deducció per cursar estudis d’educació superior fora de l’illa de residència i suprimir, a tal efecte, l’exclusió dels estudis que s’ofereixen a les extensions univesitàries de la UIB.

En medi ambient, s’inclou als Pressuposts 2019 les actuacions relatives als fangs contaminants de Ferreries, i es manté la dotació de 40.000 euros per a la Reserva de la Biosfera de Menorca.

Ambdues parts han convingut que es mantengui també la compensació dels costos d’insularitat dels policies locals i voluntaris de protecció civil que es desplacen a les festes de Sant Joan (20.000 euros).

La compra dels Quarters d’Es Castell també s’inclou en l’acord, així com l’actualització de dietes de malalts i familiars que s’han de desplaçar for a de l’illa de residència mitjançant una dotació pressupostària de 40.000 euros.

Pel que fa a accessibilitat, el Govern es compromet a incloure les dotacions necessàries per posar en marxa les oficines tècniques d’accessibilitat, mitjançant convenis amb la Conselleria de Presidència I els consells insulars, per un import previst de 400.000 euros.

Finalment, quant a cultura, s’acorda la dotació de la transferència al Consell Insular de Menorca per a finançar el pla de treball del projecte Menorca Talaiòtica per un import de 300.000 euros. Ambdues parts també convenen l’execució relativa al servei d’Oficina de Drets Lingüístics prevista en el pressupost de 2018, i la dotació necessària en el 2019 per fer-la efectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris