nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

MÉS per Menorca insisteix que vol una llei educativa

En aquests moments, el Parlament tramita lleis de gran transcendència com la Llei de residus, la Llei agrària o la Llei contra el canvi climàtic, entre d'altres, amb les quals MÉS per Menorca se sent «fortament compromès perquè surtin endavant».

Així i tot, per als menorquinistes hi ha altres lleis que encara no han iniciat la seva tramitació parlamentària i que consideren molt important de desenvolupar. Concretament, MÉS per Menorca es refereix a la Llei dels consumidors i a la Llei de prevenció i extinció d'incendis, que estan en condicions de ser tramitades i depenen de l'interès i la priorització política.

La nova Llei dels consumidors és una necessitat «urgent». Enguany es compleixen 20 anys de la primera llei a les Balears que regulava els drets dels consumidors, i en aquest 20 anys el context i la forma de consumir han canviat substancialment.

Quant a la Llei de prevenció i extinció d'incendis, s'ha de dir que és una llei àmpliament consensuada amb els consells insulars i amb els experts en la matèria, i que garanteixi, entre d’altres, els requisits mínims comuns de tots els serveis de prevenció, extinció d’incendis i salvament de les Illes Balears, l’estructura bàsica dels serveis, les normes comunes de funcionament, els criteris de selecció, formació, promoció i mobilitat del personal, els drets i deures professionals dels seus membres, o el règim disciplinari específic, entre altres aspectes bàsics.

Finalment, la Llei educativa, de la qual MÉS per Menorca no coneix un text definitiu, és la més incerta, però a la qual els menorquinistes no volen renunciar. «Teníem un mandat molt clar de la societat civil quant a educació: restituir i avançar. Restituir el diàleg, la desconfiança, els drets, retallats per la política Bauzá, i avançar en dos grans eixos: millora del finançament d'Educació i un pacte i una llei educativa. I s'ha restituït, però volem avançar més. Hem aconseguit el 1000 milions d'euros en el pressupost per al 2019, només per Educació. Però resten massa incerteses quant a la Llei educativa. Estem en un compte enrere, i és hora de tancar compromisos», ha assegurat el diputat i coordinador de MÉS per Menorca, Nel Martí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Per demanar...?, fa dervers d'un any

Més x Menorca apunta amunt!
No sé que passarà amb les altres lleis per pens que tal com estan les coses no veurem aprovada la Llei d'Educació de les Illes Balears. Tot lo més, es quedarà a mig camí. El temps donarà o llevarà la raó però pos messions sobre això!

Valoració:1menosmas
Per I tant!, fa dervers d'un any

Molt bé, MÉS per Menorca. No afluixeu.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris