cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 29°
37°

«L'espanyol està amenaçat a les Balears»: els deliris de Bauzá en deu piulades

11-08-2018

«Liberal. Senador autonòmic treballant pels interessos de Balears. President Comissió d'Entitats Locals del Senat. President del Govern Balear 2011-2015», així es presenta José Ramón Bauzá, en castellà, això sí. En mallorquí, només les referències folklòriques.

Bauzá ha publicat dos articles a dos mitjans espanyols en els quals manté la tesi de que a les Balears la gent no sap el castellà.

Reproduïm els principals arguments que usa Bauzá en els articles i en el seu perfil de Twitter:
1 - «El germen nacionalista fa anys que incuba a Balears i està començant a mostrar símptomes tan evidents que són impossibles d'obviar».

2 - «A Eivissa no hi ha neurocirugians pediàtrics perquè no hi ha especialistes que sàpiguen parlar la llengua cooficial, requisit d'accés a l'administració».

3 - «Els nins no poden escolaritzar-se en el sistema públic en castellà».

4 - «El mallorquí, el menorquí i l'eivissenc estan sent 'matxacats' per imposar el català estàndard que obvia i oculta la nostra Història i la nostra cultura».
5 - «A les Illes Balears, en contra del que el nacionalisme s'obstina constantment a reiterar, l'espanyol es troba en una situació d'absolut desavantatge respecte al català».
6 - «El futur que ens espera a Balears, si no feim res per remeiar-ho, és acabar sent en uns anys la nova Catalunya»

7 - «No acabem amb el nostre país per omissió enfront dels que pretenen rompre'l per acció».

8 - «Fins quan tolerarem aquesta indecència totalitària? Urgeixen solucions per part del constitucionalisme. L'independentisme que assola Balears ja és un problema urgent per a Espanya».

9 - Duc molts anys dient que l'espanyol està amenaçat pel model educatiu dels nacionalistes a Balears i a Espanya. Aquesta setmana la segona autoritat de les illes ho ha demostrat a la perfecció».

10 - «Almenys avui hem sabut, per fi, quina és la utilitat de l'ecotaxa: espoliar als turistes perquè aprenguin català».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per PACO TUR, fa 11 mesos

Aquest personatge, apart d'obsessionat, està SONAT !!!

Valoración:5menosmas
Per Joan Miró Font, fa 11 mesos

També es francès deu estar amenaçat a Algèria

Valoración:16menosmas
Per Sac de gemecs, fa 11 mesos

Encara no li han posat la camisa de força a aquest fenomen incontrolat? Li pos messions a veure si és capaç de trobar un sol al·lot a Balears que no sàpiga parlar, entendre i escriure en castellà. Sí he dit castellà, perquè "el español" no és una llengua. Sols no es deu haver llegit la constitució. La llengua catalana, la galega, l'euskera i la catalana, també són llengües espanyoles. Així ho diu la "Constitución española" que tan ESTIMEN i PROTEGEIXEN.

Valoración:27menosmas
Per Pobleret, fa 11 mesos

Passarà a la història com el personatge no mallorquí més nefast per a les Illes. I el més penós.Però se li ha de reconeixer que gràcies als seus desastres ha despertat la consciència de poble i de la seva defensa

Valoración:31menosmas
Per O un confesor..., fa 11 mesos

Feis via!
Un psiquiatra, per favor!

Valoración:32menosmas
Per escardapenyes, fa 11 mesos

1 Haha.
2 Hahaha.
3 Hahahaha.
4 Hahahahaha.
5 Hahahahahaha.
6 Hahahahahahaha.
7Hahahahahahahaha.
8 Hahahahahahahahaha.
9Hahahahahahahahahaha.
10 Haaahaaahaahahaahahaaaaii*ii.
Kosserra, per l'amor de Deu no seguexis que me compix, haaahaaii ets un fenòmeno de se natura, podrías figurar al museu de Llorito.
Salut i República, que bona falta mos fa.

Valoración:28menosmas
Per Catalunya Insular, fa 11 mesos

Els espanyolistes només es preocupen de com xerrem català. En canvi, es veu que "imposar" un castellà normatiu a Canàries, Andalusia o Aragó no representa cap mena de problema...i sospito que ans al contrari.

Valoración:26menosmas
Per jan, fa 11 mesos

que més voldría jo,que aquest liberal postís,tingués rao,
al manco en la mitat del q diu.

Valoración:25menosmas
Per TOMEU, fa 11 mesos

Aquest personatge, l'únic que coneix de Mallorca és la porta per anar a Madrid.
No coneix l'Illa en absolut, i molt manco la seva gent i la seva llengua.
Tan sols un aprofitat de la política per a fer els seus "negocis", amparat amb les "regles" de partit.
Possiblement el personatge que ha fet més mal a Mallorca, als mallorquins, a les illes i a la política en general.
En resum s'ha presentat i impresentable.

Valoración:28menosmas
Per Sebastià, fa 11 mesos

Aixó ho publiquen per la seva parròquia espanyolista, que son més babaus que les tortugues de Mataró. Es creuen tot el que els hi diuen sense ni tan sols comprovar-ho. Jo en un viatge a Canaries em vaig trobar un pobre home que els catalans no li caiem be. I no ha estat mai a Catalunya... i es creu que aqui els hi fem parlar el català per força, quan nosaltres sí que, també som tan babaus, que quan una persona ens parla en castellà, desseguida ens passem al seu idioma. Es clar que el PP va guanyar les eleccions desviant la culpa de l'atac terrorista de l'11M dient que va ser ETA. I s'ho van creure i van guanyar... després s'ha demostrat que els explosius no eren la Goma 2 tipic d'ETA sino Tyiatadine robat a una mina d'Asturies.

https://www.larepublica.cat/17a-un-crim-destat-1-un-govern-del-pp-va-mentir-per-intentar-guanyar-unes-eleccions/

Valoración:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris