algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

La Llei d'Habitatge de les Balears entra en vigor aquest dimecres

27-06-2018

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) va publicar dimarts la primera Llei d'Habitatge de les Balears per la qual cosa la normativa entrarà en vigor aquest dimecres.

Segons ha explicat en un comunicat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, la llei té com a objectiu principal facilitar l'accés dels ciutadans a l'habitatge i garantir la seva permanència.

En ella, es reconeix el dret dels ciutadans a l'habitatge i estableix mecanismes per a fer-lo efectiu, incrementant la borsa d'habitatge públic de lloguer social i obligant l'Executiu a facilitar ajuts d'accés a l'habitatge a les persones en situació de vulnerabilitat si no hi ha habitatge públic disponible.

Igualment, obliga els grans tenidors a cedir habitatges buits que portin més de dos anys tancades per destinar-les a lloguer social quan hi hagi necessitat d'habitatge i estableix vies de protecció als ciutadans, com el servei d'acompanyament per a qualsevol qüestió relacionada amb la problemàtica de l'habitatge.

D'altra banda, la normativa fixa l'obligatorietat de promoure polítiques dirigides al foment del parc públic d'habitatges i preveu un règim sancionador.

La seva entrada en vigor implica, per exemple, que els grans tenidors disposen de tres mesos per a informar de tots aquells habitatges de la seva propietat que portin dos anys tancats, sota l'advertència d'una sanció en cas que no ho compleixin, que pot arribar fins als 30.000 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris